Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - Ξανθόπουλος: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Λιγνάδη

ΣΥΡΙΖΑ – Ξανθόπουλος: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Λιγνάδη

Bαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού καταλόγισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη

Bαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού καταλόγισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη, όσον αφορά την διαδικασία επιλογής του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και για την μετέπειτα προσπάθεια συγκάλυψης όπως αναφέρει.

Εκλεκτός

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Star Βορείου Ελλάδος ανέφερε ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρχε προκήρυξη της θέσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όμως καταργήθηκε και η πρόσληψή του έγινε με προσωπική επιλογή είτε του κ. Μητσοτάκη είτε της κ. Μενδώνη, που τώρα το αρνούνται. Αλλά το κρίσιμο ερώτημα παραμένει: ποιος τελικά τον πρότεινε;».

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει βαριά πολιτική ευθύνη, καθώς ο κ. Λιγνάδη επελέγη εκτός διαδικασιών. Εξ αντικειμένου, όταν ένα υψηλού διαμετρήματος συνεργάτης σου, βαρύνεται με τόσο βαριά κακουργήματα, οφείλεις να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη».

Εξόχως πολιτικό

Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «όλα αυτά καθιστούν το θέμα εξόχως πολιτικό» και συμπληρώνει ότι «επιπροσθέτως είναι σημαντικό ότι εδώ και 15 μέρες προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει το θέμα. Ξεκίνησαν από το ότι δεν υπάρχει εισαγγελία ηθών στο θέατρο ή ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία και έφτασαν προχθές έως το «ο όφις με εξηπάτησε». Είναι τραγικό το γεγονός αυτό, γεγονός δείχνει την αντίληψη τους. Η κα Μενδώνη μπέρδεψε την υποκρισία με την υποκριτική. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναρωτιέται «τι μεσολάβησε και ενώ ο κ. Λιγνάδης ήταν στο απυρόβλητο έγινε ξαφνικά «επικίνδυνος»; Δεν είναι τελικά πολύ υποκριτικό όλο αυτό εκ μέρους της υπουργού;».

Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτηρίζει «τραγική»  τη διαχείριση της υπόθεσης λέγοντας ότι «η κ. Μενδώνη και οι συν αυτή, προσπάθησαν να καλύψουν και να υποβαθμίσουν το θέμα. Αυτό από μόνο του συνιστά αιτία παραίτησης. Δεν μπορεί μια πλήρως απαξιωμένη υπουργός να προΐσταται ενός τόσο σημαντικού υπουργείου».

«Έχουν χάσει το μέτρο, βρίσκονται σε πανικό, γιατί αυτή η ιστορία φτάνει στα άδυτα της εξουσίας» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024