Τις επόμενες ημέρες, θα βρεθεί στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού με σκοπό να ανακοπεί η διασπορά του Covid-19.

Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα εντοπίζονται σε 7 μαθητές και γονείς που συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα 4 προέρχονται από διαφορετική εστία και βρίσκονται σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή του νησιού.

Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου και όλων των τμημάτων της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Σάμου για 14 ημέρες, λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί το κλείσιμο και άλλων σχολικών τμημάτων λόγω του ότι υπάρχουν θετικά κρούσματα σε τάξεις του Γυμνασίου στις περιοχές Βαθύ και Καρλόβασι Σάμου.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου με ανακοίνωση του κάλεσε τον πληθυσμό του νησιού να είναι ψύχραιμοι, να τηρούν τα μετρά ενώ με επιστολή του ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απάντηση, τα σχολεία να λειτουργήσουν για τις επόμενες δυο εβδομάδες με τηλεκπαίδευση

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr θα βρεθεί στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού με σκοπό να ανακοπεί η διασπορά του Covid-19.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χτες με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Σάμος, σε αναλογία πληθυσμού ανά 100.000 κατοίκους, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων πανελλαδικά: 33,36, ενώ κατέγραψε 1,86 κρούσματα κατά μέσο όρο τις 14 τελευταίες ημέρες

Σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, τόνισε πως “το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων του νησιού μας τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν προσπαθήσει και έχουν καταφέρει να κάνουν πάνω από 400 rapid test. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και θα συνεχίζονται να ανακοινώνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ. Σίγουρα αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα μας προβληματίζουν όλους. Όμως πρέπει με ψυχραιμία και σοβαρότητα να δείξουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη δέουσα υπευθυνότητα σ’ αυτήν την υγειονομική κρίση. Φοράμε την μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και πλένουμε συχνά τα χέρια μας.

Θα τα καταφέρουμε”.

Στο νοσοκομείο Σάμου σήμερα νοσηλεύονται 3 ασθενείς με κοροναϊό, σε ειδικούς θαλάμους Covid.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr