Ολομέτωπη επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε η ηθοποιός Χριστίνα Θεοδωροπούλου, αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ολομέτωπη επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε η ηθοποιός Χριστίνα Θεοδωροπούλου, αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η Λίνα Μενδώνη ήξερε» είπε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Θεοδωροπούλου, αναφορικά με τα όσα λέγονται γύρω από τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και για τον οποίο πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού.

Η ηθοποιός ζήτησε δημόσια την παραίτηση της κ. Μενδώνη και δήλωσε ότι υπάρχουν κι άλλοι ηθοποιοί που έχουν ζήσει περιστατικά παρενοχλήσεων και επιθέσεων και δεν έχουν μιλήσει ακόμα.

«Η Μενδώνη είχε σαν μότο ότι εγώ και ο πρωθυπουργός δεν ξέραμε τίποτα. Αυτό είναι αρνητικό. Η κ. Μενδώνη στη θέση που έχει δεν ξέρει τίποτα, αλλά από την άλλη είναι μια γυναίκα που επί 10 χρόνια ήταν στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού. Ξέρει καλύτερα από τον κάθε υπουργό που πέρασε από εκεί. Τα ήξερε όλα η κ. Μενδώνη. Το ότι έβαλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο σαν καλλιτεχνικό διευθυντή ήταν τουλάχιστον ασυγχώρητη αμέλεια. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να υποβάλει την παραίτησή της. Τι θα πει δεν ξέρω όταν είσαι υπουργός Πολιτισμού» δήλωσε στον Alpha και συνέχισε:

«Δεν μιλάω για το καλλιτεχνικό μέρος του κ. Λιγνάδη. Για να γίνει κάποιος διευθυντής πρέπει να έχει κάποια προσόντα και μέσα σε αυτά είναι και το ήθος. Αναφέρεται μέσα στις προϋποθέσεις αυτό. Ο κ. Λιγνάδης μπορεί να είχε όλα τα άλλα, όμως όχι αυτό και δεν το μάθαμε τώρα τελευταία. Τώρα μάθαμε όλα αυτά τα εξοργιστικά, αλλά ότι είχε προβλήματα έχουν βγει στις εφημερίδες πριν από χρόνια. Ο κ. Γεωργουσόπουλος, όταν ήταν διευθυντής της δραματικής σχολής του Εθνικού, τον απομάκρυνε για ανάρμοστη συμπεριφορά και εκείνη την εποχή η κ. Μενδώνη ήταν γ.γ Πολιτισμού. Το “δεν ήξερα τίποτα” δεν ισχύει».

«Ακόμα και να υποθέσουμε ότι δεν γνώριζε, είναι απαράδεκτο και αυτό. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Αντ’ αυτού δυστυχώς επιλέγει να κάνει μια συνέντευξη με στοιχεία πανικού. Επιτέθηκε για πολλοστή φορά στους καλλιτέχνες, αναφέρθηκε απαξιωτικά και έχει παρελθόν σε αυτό. Πρέπει να βγουν να μιλήσουν κι άλλοι και να βρουν το σθένος να καταθέσουν πράγματα που έχουν περάσει. Είναι κι άλλοι που δεν έχουν μιλήσει και γνωρίζω περιπτώσεις».

Η ηθοποιός τόνισε ότι έχει ακούσει για παρόμοιες καταστάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης και μάλιστα συνέβαιναν σε εκπαιδευτήριο που πήγαινε η κόρη της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr