Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την «πολύ σκοτεινή υπόθεση» Λιγνάδη - όπως την χαρακτήρισε το υπουργείο Δικαιοσύνης- προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA.

Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την «πολύ σκοτεινή υπόθεση» Λιγνάδη – όπως την χαρακτήρισε το υπουργείο Δικαιοσύνης– προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Η τελευταία φορά που ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο ήταν την προηγούμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες με τη συνοδεία νεαρού ατόμου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε στο σπίτι του και αποχώρησε με τη μηχανή του μετά από κάποια ώρα κρατώντας μια μαύρη σακούλα, προφανώς με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, αφού, όπως πρώτο αποκάλυψε το in.gr, τις τελευταίες ημέρες δεν μένει στο σπίτι του.

Οι γείτονες ξέρουν πράγματα και ονόματα που καίνε

Την ίδια ώρα επιμένουν οι μαρτυρίες γειτόνων για επισκέψεις στο σπίτι του προσφυγόπουλων από προσφυγικές δομές ανηλίκων, συναντήσεις που προγραμμάτιζε μάλιστα ΜΚΟ, που έχει την έδρα της στην πλατεία Καραϊσκάκη (προς αποφυγή παρεξήγησης και ταύτισής της με γνωστή ΜΚΟ που έχει την έδρα της στο κέντρο της Αθήνας).

Η επίσημη απάντηση όταν ρωτήθηκε για αυτές τις επισκέψεις ήταν ότι παρέδιδε αφιλοκερδώς μαθήματα θεάτρου σε αλλοδαπούς ανήλικους. Εξήγηση που δεν θα είχε αμφισβητηθεί εάν η συμπεριφορά των παιδιών-μαθητών δεν πρόδιδε άλλα…

Τα περισσότερα παιδιά αρνούνταν κατηγορηματικά να ξαναπάνε στο σπίτι του Λιγνάδη, τονίζουν οι γείτονες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γειτόνων ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά».

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr