Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποφυγή lockdown ενίσχυσε τη δημοτικότητα του Μακρόν

Η αποφυγή lockdown ενίσχυσε τη δημοτικότητα του Μακρόν

Στο 42% οι θετικές γνώμες για τον Γάλλο πρόεδρο τον Φεβρουάριο, αυξημένες κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ενισχυμένος σημαντικά εμφανίζεται και ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ.

Στη Γαλλία, φαίνεται ότι οι εκλογές του 2022 θα είναι ντέρμπι με περισσότερους πρωταγωνιστές σε σύγκριση με τις προηγούμενες, του 2017. Κι αυτό διότι πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα βρει απέναντί του και άλλους σοβαρούς αντιπάλους εκτός της Μαρίν Λεπέν – όπως, για παράδειγμα, τη σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό ή ακόμη και τον Μισέλ Μπαρνιέ.

Έτσι, το Μέγαρο των Ηλυσίων και το επιτελείο του προέδρου έχουν αρχίσει να παρακολουθούν προσεκτικά όλες τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις που καταγράφουν. Αναμφίβολα δε, θα αισθάνθηκαν κάπως πιο άνετα μετά την τελευταία, η οποία δείχνει αξιοσημείωτη ενίσχυση της δημοτικότητας του Μακρόν – κάτι που αποδίδεται στα καλά αποτελέσματα της στρατηγικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που απέτρεψε, προς το παρόν, νέο lockdown.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ινστιτούτο BVA και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία τηλεφωνίας Orange και το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, το 42% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν θετική γνώμη για τον Εμανουέλ Μακρόν, άνοδος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο, στα επίπεδα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Σε όλο το πολιτικό φάσμα

Μάλιστα, οι θετικές γνώμες αυξάνονται πέραν του πολιτικού χώρου του Γάλλου προέδρου (96%, +5 ποσοστιαίες μονάδες), τόσο στον χώρο της Αριστεράς (Ανυπότακτη Γαλλία +10 ποσοστιαίες μονάδες, Ευρωπαίοι Οικολόγοι-Πράσινοι +10) όσο και στον χώρο της δεξιάς (Les Republicains +7).

Αλλά και ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, φέρεται να εξασφαλίζει επίσης 42% θετικής γνώμης, με άνοδο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το αποτέλεσμα διακόπτει την συνεχή πτώση της δημοτικότητάς του από την ανάληψη των καθηκόντων του, από το 56% τον περασμένο Ιούλιο μέχρι το 36% τον Ιανουάριο.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού ανεβαίνει ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, με μία θετικότερη δυναμική στους υποστηρικτές της δεξιάς (Les Républicains , 43%; +12) και στο ακροδεξιό RN (34%, +11 μονάδες).

Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Γαλλίας «ευνοούνται από τις επιλογές του σε σχέση με την υγειονομική κρίση», σύμφωνα με το ινστιτούτο BVA που επισημαίνει ότι η δυναμική είναι ακόμη πιο σαφής για τον Καστέξ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown. Περί τα δύο τρίτα των Γάλλων (63%) δηλώνουν ότι εγκρίνουν την απόφαση αυτή, ακόμη και τοπικής εμβέλειας. Με βάση την απόφαση αυτή, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εξασφαλίζει τις θετικές γνώμες του 39% των ερωτηθέντων (+9 μονάδες).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024