«Θα σας τη χαρίζαμε αν δεν είχατε επιχειρήσει να πετάξετε στις κερκίδες την καυτή πατάτα Λιγνάδη που έτυχε στη βάρδια σας, με δικαιολογίες που δεν έπειθαν ούτε τους αφελέστερους καλοπροαίρετους», γράφει ο Αντώνης Καφετζόπουλος για τη Λίνα Μενδώνη.

«Καταπέλτης» είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τη δήλωση της ότι «Ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε – Είναι επικίνδυνος άνθρωπος».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αφού πρώτα εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στις λέξεις «εξαπάτηση» και «απάτη», ο ηθοποιός προχωρά σε μια ευθεία επίθεση προς την υπουργό και τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων του που ζητούν την παραίτησή της.

Ο κ. Καφετζόπουλος ξεκινά το «κατηγορώ» του κατά της κ. Μενδώνη λέγοντας: «Σε άλλες χώρες οι έχοντες θέσεις ευθύνης παραιτούνται για πολύ μικρότερες αιτίες».

Στη συνέχεια, παρουσιάζει το «βαρύ παρελθόν» της υπουργού: την υπονόμευση της εφαρμογής του Νόμου Γερουλάνου στο σινεμά, την παντελή της απουσία σε ό,τι αφορούσε οτιδήποτε άλλο εκτός απο τον μουσειακό πολιτισμό και την απουσία της απο την ενίσχυση των καλλιτεχνών και των υπολοίπων δραστηριοποιούμενων στις τέχνες που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας.

Ντροπή για το ζήτημα με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αναφορά γίνεται και στο ζήτημα του Δημήτρη Λιγνάδη. «Θα σας τη χαρίζαμε αν δεν είχατε επιχειρήσει να πετάξετε στις κερκίδες την καυτή πατάτα Λιγνάδη που έτυχε στη βάρδια σας, με δικαιολογίες που δεν έπειθαν ούτε τους αφελέστερους καλοπροαίρετους», γράφει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Στο καυτό αυτό ζήτημα, ο ηθοποιός κατηγορεί τη Λίνα Μενδώνη ότι συμπεριφέρθηκε σαν πολιτικάντης: «μέσα σε δυο-τρεις μέρες πήγατε απο το ένα άκρο του «δεν ξέρω, δεν άκουσα», στο άλλο της μηνυτήριας αναφοράς, της εξαπάτησης απο έναν επικίνδυνο – όπως τώρα λέτε – άνθρωπο και της μεταφοράς σε άλλους της δικής σας ευθύνης να εποπτεύετε».

Και προσθέτει: «Και μάλιστα να αφήνετε να εννοηθεί ότι μια και γνωρίσατε τον επικίνδυνο 3 μέρες πριν το διορισμό του, κάποιος άλλος, ίσως υψηλότερα ιστάμενος, έλαβε την απόφαση που έχει την υπογραφή σας; Ντροπή»

Ζητά την παραίτησή της

Καταλήγοντας, ο κ. Καφετζόπουλος επισημαίνει ότι καταλαβαίνει την προσπάθεια της Λίνας Μενδώνη να σώσει τη δουλειά της, συμπληρώνοντας ότι δεν θεωρεί ότι η απομάκρυνσή της δεν θεωρεί ότι θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Εξηγεί, ωστόσο, γιατί πρέπει να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού: «Πλην όμως το «όφις με ηπάτησε» έχει απορριφθεί προ πολλού ως αιτία απαλλαγής. Μ όλα τα παραπάνω έχετε αναδειχτεί σε πολλαπλά βλαβερή παράμετρο για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Έτσι δεν μπορώ παρά να συνταχθώ αυτούς που ζητούν να αποχωρήσετε».

Δείτε την ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου:

Προς κύριαν Μενδώνην
Να σας πω δυο κουβέντες για το θέμα της εξαπάτησης. Είμαι ειδικός.
Όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε…

Posted by Andoni Kafetzopoulos on Friday, 19 February 2021

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr