Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστια Πόρτο, νίκησε και την Γιουβέντους (2-1)

Τεράστια Πόρτο, νίκησε και την Γιουβέντους (2-1)

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα των δύο ημιχρόνων, η Πόρτο κρατούσε τη νίκη μισή πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους μέχρι το 82′, όταν ο Κιέζα μείωσε σε 2-1 και έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του Πίρλο ενόψει ρεβάνς.

Ποιος να το το έλεγε πριν το ματς στο Ντραγκάο ότι η Πόρτο θα νικούσε τη Γιουβέντους και θα ήταν και… στεναχωρημένη στο τέλος! Γιατί αυτό συμβαίνει.

Οι «δράκοι» εκμεταλλευόμενοι τα δώρα της άμυνας των φιλοξενούμενων σκόραραν από ένα γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα κάθε ημιχρόνου και κρατούσαν μέχρι το 82΄όταν ο Κιέζα με εξαιρετικό τελείωμα μείωσε σε 2-1 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του ενόψει ρεβάνς.

Παράλληλα βέβαια η Πόρτο που προκρίθηκε από τον όμιλο του Ολυμπιακού παρέμεινε αήττητη εντός έδρας έχοντας καταφέρει να να νικήσουν Ολυμπιακό και Μαρσέιγ στον όμιλο όπου ήρθαν ισόπαλοι με τη Σίτι.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Πόρτο αφού σκόραρε στα 61 δευτερόλεπτα. Ο Μπενατακούρ γύρισε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή του Σέζνι, εκείνος προσπάθησε να διώξει αλλά ο Ταρεμί έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η άμυνα της Γιούβε δεν πατούσε καλά και στο 23′ από νέο λάθος λίγο έλειψε να σκοράρει ο Ολιβέιρα. Το ημίχρονο τελείωσε με ένα ψαλιδάκι του Ραμπιό στο 41′ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Μαρτσεσίν.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η Πόρτο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα στα 19 δευτερόλεπτα με τον Μαρεγκά να παίρνει την ασίστ από τον Μαναφά και να πλασάρει τον Σέζνι για το 2-0. Ολιβέιρα και Κορόνα άγγιξαν το 3-0 στη συνέχεια κι αφού δεν το έκαναν, τους τιμώρησε ο Κιέζα.

Στο 82ο λεπτό, ο Ραμπιό έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κιέζα με άψογο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μαρτσεσίν ο οποίος δύο λεπτά μετά όμως νίκησε σε τετ α τετ τον Μοράτα και κράτησε το 2-1 που δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του.

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Μαναφά, Ζαϊντού, Πέπε, Εμπεμπά, Ουρίμπε, Ολιβέιρα (90’ Φρανσίσκο Κονσεϊσάο), Οτάβιο (57’ Λουίς Ντίαθ), Κορόνα (90+1’ Λουμ), Ταρεμί, Μαρεγκά (66’ Γκρούιτς)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Κιελίνι (35’ Ντεμιράλ), Σάντρο, Ντε Λιχτ, Ντανίλο, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα, ΜακΚένι (63’ Μοράτα), Κουλουσέβσκι (77’ Ράμσεϊ), Ρονάλντο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024