Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο : Τελικά ο όμιλος του Ολυμπιακού δεν ήταν και τόσο… εύκολος

Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο : Τελικά ο όμιλος του Ολυμπιακού δεν ήταν και τόσο… εύκολος

Η μεν Μάντσεστερ Σίτι προελαύνει στην Αγγλία και είναι «αγκαλιά» με τον τίτλο, ενώ η δε Πόρτο έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «8» του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι κληρώθηκε σε έναν όμιλο με Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο στους «32» του Champions League. Έναν όμιλο με ξεκάθαρο φαβορί τους πολίτες και μια από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι μετά από τις έξι αγωνιστικές των ομίλων κατέλαβαν την τρίτη θέση του ομίλου και δίνουν απόψε μια σπουδαία «μάχη» κόντρα στην Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League.

Οι εκτιμήσεις που έγιναν από τους… γνωστούς «ειδικούς» στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο όμιλο και την κατάληψη της τρίτης θέσης των Πειραιωτών μιλούσαν ακόμη και για αποτυχία, όμως τα τρανά παραδείγματα των Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους των τελευταίων ετών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, αφού προκρίθηκαν στο Europa League, από έναν όμιλο όπου οι μεν πολίτες προελαύνουν έκτοτε έχοντας 15 νίκες σε 17 ματς, ενώ η Πόρτο είναι στο κυνήγι της πρόκρισης στην οκτάδα του Champions League μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους στο Ντραγκάο με 2-1. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το ασταμάτητο «τρένο» του Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει με πραγματικό οδοστρωτήρα εδώ και περίπου τρεις μήνες και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση όλων των τίτλων στην Αγγλία. Οι πολίτες που στον όμιλο του Ολυμπιακού προκρίθηκαν ως πρώτοι είναι στην κορυφή της Premier League με +10 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ βρίσκεται ήδη είναι στον τελικό του Λιγκ Καπ (κόντρα στην Τότεναμ), στους «8» του Κυπέλλου (παίζει με Έβερτον) και φυσικά στους «16» του Champions League.

Και η Σίτι συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Νησί, αφού χθες επικράτησε στο Γκούντισον Παρκ με 3-1 της Έβερτον και έφτασε τις 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα ούσα πλέον το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Οι πολίτες είναι μια πραγματική «μηχανή» με τους μπουκ μάλιστα να τη δίνουν και πρώτο φαβορί μαζί με την Μπάγερν για την κατάκτηση και του διακαή πόθου του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το Champions League.

Ο δρόμος της Πόρτο για τους «8» και το πρωτάθλημα

Κι αν για τη Σίτι οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι θα πάρει την πρόκριση στους «16» από τον όμιλο και μάλιστα ως πρώτοι, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να την προσπεράσει. Ναι, την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που χθες το βράδυ νίκησε στο Ντραγκάο την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Πορτογάλοι είναι μια εξαιρετική ομάδα που είναι ένα βήμα από τους «8» του Champions League, ενώ έχουν επιστρέψει μετά από το κακό ξεκίνημα που είχαν στη Liga Nos στο «κυνήγι» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Καλώς ή κακώς και κυρίως με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους, Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο δημιούργησαν έναν από τους δυσκολότερους ομίλους του Champions League για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, με τους πολίτες να στοχεύουν για πρώτη φορά στο 4×4 σε Αγγλία και Ευρώπη και την Πόρτο να στοχεύει σε 3×3 στην Πορτογαλία και πρόκριση επί της Γιουβέντους, με το σκορ του πρώτου αγώνα υπέρ της.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024