Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σφάζονται» Βαρουφάκης και Αλεξιάδης - Η καταγγελία και η απάντηση για το διορισμό «ρουσφέτι»

«Σφάζονται» Βαρουφάκης και Αλεξιάδης – Η καταγγελία και η απάντηση για το διορισμό «ρουσφέτι»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι του ζήτησε να τον διορίσει επικεφαλής της γενικής γραμματείας εσόδων όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Οικονομικών και ο δεύτερος το 2015 ήταν συνδικαλιστικής των εφοριακών. Συκοφαντία και άθλιο ψέμα, απαντά ο Αλεξιάδης

Άγριος καβγάς έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Γιάνη Βαρουφάκη και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη γυρνώντας το χρόνο στο 2015 και την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την «πολιτική Βαρουφάκη»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι του ζήτησε να τον διορίσει επικεφαλής της γενικής γραμματείας εσόδων όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Οικονομικών και ο δεύτερος το 2015 ήταν συνδικαλιστικής στο χώρο των εφοριακών.

Από την πλευρά του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντά σε υψηλούς τόνους και καταγγέλλει με τη σειρά του το Γιάνη Βαρουφάκη για συκοφαντία καλώντας τον «ν’ αναφέρει ημερομηνία, τόπο συνάντησης και ηχητικό εάν έχει».

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη στην Βουλή όταν ο κ. Βαρουφάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προέβη στη σχετική καταγγελία.

«Ήρθε όταν ήμουν στο υπουργείο ένας κύριος συνδικαλιστής και μου είπε ότι θα πρέπει να διώξω την επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Αυτός ο συνδικαλιστής μου ζήτησε να τοποθετήσω εκείνον γιατί είναι καλύτερος και σήμερα είναι εδώ, στην αίθουσά μας, είναι ο κ. Αλεξιάδης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας παράλληλα:

«Ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης επιχείρησε να παρουσιάσει σαν «πολιτική Βαρουφάκη» την ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ, αφήνοντας απ΄ έξω το σημαντικότερο: ότι η ΓΓΔΕ θα ήταν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Αναμενόμενη παράλειψη για τον άνθρωπο που σήμερα είπε «πολύ καλά κάναμε που συμβιβαστήκαμε το 15″».

Άθλιο ψέμα

Από την πλευρά του ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε λόγο για άθλιο ψέμα και συκοφαντία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν όλοι ποιος είναι ο ίδιος και ποιος ο κ. Βαρουφάκης και τι είναι αληθές και τι όχι.

Σήμερα ωστόσο ο κ. Αλεξιάδης έρχεται να δώσει συνέχεια στο θέμα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «δηλώνω ότι ποτέ δεν τον συνάντησα μόνο του, αλλά παρουσία πάντα άλλων συνδικαλιστικών ή πολιτικών στελεχών, στο πλαίσιο των θεσμικών ρόλων που είχαμε τότε. Παραμένει ερώτημα γιατί δεν κατήγγειλε-δημοσιοποίησε τότε το γεγονός, ούτε σε κομματικά, κυβερνητικά όργανα ή οπουδήποτε αλλού;».

Διερωτάται δε, «πώς μπορούσε να είναι Υπουργός (σ.σ. Ο κ. Βαρουφάκης), σε μια κυβέρνηση που ήθελε (όπως ομολόγησε σήμερα ο ίδιος) την επαναφορά της ΓΓΔΕ στο ΥΠ.ΟΙΚ. ενώ αυτός συμφωνούσε με τους θεσμούς άλλα πράγματα;».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «με τον συγκεκριμένο κύριο δεν είχα προσωπική διαφορά. Είχα και έχω πολιτικές διαφορές, ειδικά όταν επιλέγει να επιτίθεται σε κάθε δημόσια παρέμβασή του στον ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους λόγους. Δεν θα τον ακολουθήσω στον κατήφορο».

Αναλυτικά η απάντηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη:

Κατέθεσα χτες στη Βουλή δημοσιεύματα (συνημμένα) τα οποία ανέφεραν ότι το 2015 ο κ. Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς την πλήρη ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ!

Ανέμενα σίγουρα μια πολιτική απάντηση από τον ίδιο και μια εξήγηση, πως μπορείς να κατηγορείς κάποιον, που αναγκάστηκε να υλοποιήσει κάτι που εσύ ο ίδιος συμφώνησες, όταν μάλιστα διασφάλισε τη μη υπαγωγή του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ τελικά; Ανέμενα πολιτική απάντηση, αλλά για ευνόητους λόγους, δέχθηκα απαράδεκτη προσωπική επίθεση, με πρωτοφανές περιεχόμενο.

Απαντώ στον κ. Βαρουφάκη και αν αντέχει, είμαι διαθέσιμος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ να κουβεντιάσουμε δημόσια τα της περιόδου εκείνης:

1 . Είναι άθλιο ψέμα και συκοφαντία ότι του ζήτησα να διώξει την ΓΓΔΕ κ. Κ. Σαββαΐδου και να γίνω εγώ ΓΓΔΕ! Αναμένω να τεκμηριώσει –αποδείξει αυτό το άθλιο ψέμα και τη συκοφαντία, αναφέροντας ημερομηνία – τόπο συνάντησης, παρόντες και φυσικά ηχητικό αρχείο (αν διαθέτει). Εγώ δηλώνω ότι ποτέ δεν τον συνάντησα μόνο του, αλλά παρουσία πάντα άλλων συνδικαλιστικών ή πολιτικών στελεχών, στο πλαίσιο των θεσμικών ρόλων που είχαμε τότε. Παραμένει ερώτημα γιατί δεν κατήγγειλε-δημοσιοποίησε τότε το γεγονός, ούτε σε κομματικά, κυβερνητικά όργανα ή οπουδήποτε αλλού;

2 . Συμφώνησε ή όχι όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα; Γιατί το να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι περιόρισε αρμοδιότητες στο ΣΔΟΕ, την ίδια στιγμή που αυτός συμφώνησε ουσιαστικά την κατάργησή του, είναι αντικείμενο άλλης επιστήμης, όχι της οικονομικής.

3 . Πως μπορούσε να είναι Υπουργός, σε μια Κυβέρνηση που ήθελε (όπως ομολόγησε σήμερα ο ίδιος ) την επαναφορά της ΓΓΔΕ στο ΥΠ.ΟΙΚ. ενώ αυτός συμφωνούσε με τους θεσμούς άλλα πράγματα;

4 . Το δικό μου έργο στον τομέα της φοροδιαφυγής – λαθρεμπορίου – πάταξης της διαφθοράς είναι καταγεγραμμένο και δημοσιοποιημένο (https://trifonalexiadis.gr/wp-content/uploads/2019/06/apologismos-proframatismos.pdf). Το δικό του…. έργο που; Στη σφαίρα των ιδεών, της ασάφειας και των αντιφάσεων; Η βάσανος της αυτοκριτικής αποτελεί λυτρωτική διαδικασία της κάθαρσης.

5 . Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που δέχομαι ήδη, από όσους γνωρίζουν το Υπουργείο, τον ίδιο αλλά κι εμένα, είναι η καλύτερη απάντηση, αλλά δυστυχώς δεν επιθυμώ να τα δημοσιοποιήσω. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

6 . Με τον συγκεκριμένο κύριο δεν είχα προσωπική διαφορά. Είχα και έχω πολιτικές διαφορές, ειδικά όταν επιλέγει να επιτίθεται σε κάθε δημόσια παρέμβασή του στον ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους λόγους. Δεν θα τον ακολουθήσω στον κατήφορο.

7 . Αναμένω τα στοιχεία και τα τεκμήρια από τον κ. Βαρουφάκη, με τον οποίο ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ανήκαμε ποτέ στο ίδιο κόμμα και σίγουρα δεν ανήκουμε στον ίδιο κόσμο! Μέχρι τότε, τον αφήνω στο δύσκολο έργο της έμμεσης καθημερινής στήριξης στην κυβέρνηση, αντί για τη δημιουργία του αναγκαίου πολιτικού μετώπου, που θα ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024