Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης προκαλεί όσους έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης προκαλεί όσους έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό

Ο πρωθυπουργός προκαλεί και εμπαίζει τις χιλιάδες οικογένειες που παραμένουν χωρίς ρεύμα, αβοήθητες στο κρύο. Χωρίς άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, επισημαίνει το ΚΚΕ

«»Ακραία καιρικά φαινόμενα», «φταίνε οι προηγούμενοι», «ατομική ευθύνη», αυτό είναι το μοτίβο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ για να κρυφτούν οι τραγικές ελλείψεις στις δομές, το προσωπικό και τον κρατικό σχεδιασμό για την προστασία του λαού, η οποία αντιμετωπίζεται ως «κόστος», διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Το «πινγκ πονγκ ευθυνών» ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες, που παρακολουθούμε πάντα μετά από παρόμοιες καταστάσεις, αποτελεί «σύμπτωμα» της βαριάς «νόσου» ενός κράτους που είναι βαθιά εχθρικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει το ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.

Οργή και αγανάκτηση

«Ιδιαίτερα τα εκρηκτικά προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς η υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου.

Απέναντι στη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων οικογενειών, πολλών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίες εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, νερό, αβοήθητοι στο κρύο, ο πρωθυπουργός προκαλεί και εμπαίζει, μιλώντας για εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:

Χωρίς άλλη καθυστέρηση

«Χωρίς άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

-Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση. Να παρθούν μέτρα ώστε να μη δημιουργηθούν νέες διακοπές ρεύματος και νερού.

-Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής διακομιδή ασθενών. Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η μετακίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα.

-Να καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας κάτοικος. Και για όσους κατοίκους παραμένουν αποκλεισμένοι, να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία τους και όπου είναι ανάγκη η μετακίνησή τους σε ξενοδοχεία.

-Να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες, που μένουν σε σκηνές ή σε κοντέινερ χωρίς θέρμανση σε ξενοδοχεία ή σε άλλους κατάλληλους χώρους, που εξασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID. Να εξασφαλιστούν η θέρμανση και η τροφοδοσία σε όλους τους υπάρχοντες οικίσκους των δομών».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024