Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον σύγκρινε με τον Ιησού, για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην...συνωμοσιολογία

Τον σύγκρινε με τον Ιησού, για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην…συνωμοσιολογία

Η ηθοποιός Isabel Lucas, γνωστή για τις απόψεις της κατά του εμβολιασμού, υπερασπίζεται τον φίλο της Pete Evans που λέει τα ίδια και χειρότερα από εκείνη

Βλέπετε, το Instagram μπάναρε τον Evans, μετά την διασπορά από μέρους του ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών. H ηθοποιός φιλενάδα του, λοιπόν, έκανε λόγο για ελευθερία του λόγου και κατάφερε-Κύριος οίδε πώς-να εμπλέξει στην επιχειρηματολογία της τον… Ιησού Χριστό.

Ο Pete Evans, όπως άλλωστε και η Lucas, αρνούνται την ύπαρξη του κοροναϊού, άρα και την ανάγκη για εμβολιασμό. Δεν μένουν, όμως, εκεί, παρά προσπαθούν να μεταπείσουν κι άλλους σχετικά με τις απόψεις τους, παραπληροφορώντας συστηματικά μέσα από τα social media τους.

Το αποκορύφωμα της τρέλας έφθασε όταν η 36χρονη ηθοποιός δημοσίευσε ένα μακροσκελές ποστ στο Insta, εν είδει μανιφέστου, μες στο οποίο ανακάτεψε ονόματα γνωστών συνωμοσιολόγων, φιλοσόφων, ακόμα και του Ιησού Χριστού, με το επιχείρημα ότι όλοι τους διώκονταν από τον όχλο, αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν.

Έκανε και μια ψαρωτική αρχή στο ποστ της, παραθέτοντας την διάσημη φράση της συγγραφέως  Evelyn Beatrice Hall: «Δεν συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»

Δείτε τι έγραψε ακριβώς:

1.

Δείτε τα ονόματα που παραθέτει: Rosa May Parks, Kennedy, Martin Luther King, John Lennon, Maya Angelou, Nelson Mandela…και η λίστα δεν σταματά εδώ.

2.

«Ιστορικά και πολιτιστικά, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα θεωρούμε ως εκείνους που έφεραν την αλλαγή, γελοιοποιήθηκαν στην εποχή τους, διώχθηκαν και πολεμήθηκαν. Πολλοί απειλήθηκαν με θάνατο, άλλοι σκοτώθηκαν πριν προλάβουν να αμυνθούν», γράφει μεταξύ άλλων.

Ανάγει την «δίωξη» των ανθρώπων που διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίες σε αντιδημοκρατική και καταπιεστική, για να καταλήξει σε μια ατάκα του Άλμπερτ Αϊναστάιν: «Η τυφλή πίστη στην εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας».

Η συγκεκριμένη κυρία είχε τις αμφιβολίες της, πριν από ένα χρόνο, και σχετικά με το δίκτυο 5G, αναπτύσσοντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας επίσης. Τότε είχε ξαναποστάρει στο Insta της: «Η ελευθερία του λόγου είναι θεμελώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Μέχρι και πριν δύο εβδομάδες, η πρώτη ερώτηση στα trends της Google ήταν αν το 5G είναι ασφαλές».

Όσο για την εταιρεία, την Facebook, δηλαδή, που της ανήκει και το Instagram, δήλωσε ότι ο λόγος της διαγραφής του account του Evans είναι πολύ ξεκάθαρος.

«Κατ’ επανάληψη», είπαν, «ο Pete Evans μοιραζόταν αμφισβητούμενους ισχυρισμούς σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μοιράζεται ψευδείς ειδήσεις σχετικά με θέματα υγείας και ασφάλειας, που μπορεί να βλάψουν ανθρώπους».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024