Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήδεια - Διακοπές ρεύματος : Ρύθμιση για το «κουβάρι» των αρμοδιοτήτων φέρνει το Εσωτερικών

Μήδεια – Διακοπές ρεύματος : Ρύθμιση για το «κουβάρι» των αρμοδιοτήτων φέρνει το Εσωτερικών

Πλάνο υπογειοποίησης για τα καλώδια της ΔΕΗ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχεται αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών

Έρχεται ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προκειμένου να μπει τάξη στο κουβάρι των αρμοδιοτήτων που έφερε στο προσκήνιο εκ νέου ένα φυσικό φαινόμενο στη χώρα, μετά και το αλαλούμ ευθυνών για το κόψιμο των δέντρων, η πτώση των οποίων γίνονται μία από τις βασικές αιτίες για τις μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ ο δεύτερος άξονας θωράκισης του συστήματος είναι η αντικατάσταση των των υπεργείων καλωδίων με χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, υπάρχουν οι σκέψεις να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών στην αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων προκειμένου να είναι εντελώς ξεκάθαροι οι τομείς ευθύνης του κάθε φορέα. Η εικόνα πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στους φορείς, που ακολούθησε των επιπτώσεων της κακοκαιρίας “Μήδεια”, αποτέλεσε την  θρυαλλίδα για το υπουργείο Εσωτερικών για να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι.

Σε σχέση με τις αδυναμίες του συστήματος ηλεκτροδότησης που ανέδειξε η Μήδεια από το υπουργείο Ενέργειας αναφέρουν πως έρχεται πλάνο υπογειοποίησης για τα καλώδια της ΔΕΗ με χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα επιτρέψουν τον εκσυγχρονισμό του συστήματος με υπόγεια καλώδια, ώστε να υπάρχει ανθεκτικότητα στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως είπε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας ( ΑΝΤ1) «το θέμα των ευθυνών και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, δεν είναι ώρα να το δούμε». Σημείωσε πως προϋπήρχε της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία, το πλάνο για υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροδότησης σε περιοχές που το καλοκαίρι κινδυνεύουν από φωτιές και το χειμώνα από καταστροφικές πτώσεις των δέντρων. Προς το παρόν, «γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στο τελευταίο σπίτι», τόνισε, επισημαίνοντας πως «η δεκαετής κρίση έφερε πίσω και τη συντήρηση του δικτύου».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών  Στέλιος Πέτσας εξαιτίας της πτώσης πολλών δέντρων, δεν ήταν εύκολο να προληφθεί το μέγεθος της καταστροφής από ένα κλάδεμα, υποστήριξε, καθώς δεν έπεσαν τα δέντρα που ήταν προφανές ότι θα πέσουν και συμπλήρωσε ότι στην επιχείρηση συνέδραμαν τόσο ο στρατός, όσο και η ΕΜΑΚ σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί μόνος του. Για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον, ο υπουργός υποστήριξε πως πρέπει να γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024