Στο χώρο του αθλητισμού, στο χώρο του θεάτρου, στο χώρο της Εκκλησίας, στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στο χώρο της Εθνικής Φρουράς οι καταγγελίες πέφτουν σαν χαλάζι

Άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου στην Κύπρο με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο χώρο του αθλητισμού, στο χώρο του θεάτρου, στο χώρο της Εκκλησίας, στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στο χώρο της Εθνικής Φρουράς οι καταγγελίες πέφτουν σαν χαλάζι.

Συγκεκριμένα έγινε σοβαρή (επώνυμη) καταγγελία, μπροστά μάλιστα στην κάμερα της τηλεόρασης, για σεξουαλική παρενόχληση από λοχαγό σε γυναίκα λοχία.

Πρόκειται για τέως λοχία Πυροβολικού, η οποία μίλησε στο κανάλι Europe1 παρουσία δικηγόρου της και εξιστόρησε τα όσα έζησε.

Το πρώτο περιστατικό, κατά τον ισχυρισμό της, σημειώθηκε το 1999.

Η δεύτερη περίπτωση, και πάλι κατά τον ισχυρισμό της, σημειώθηκε το 2010.

Η ίδια καταγγέλλει ότι όλες οι προσπάθειές της για καταγγελία έπεσαν στο κενό, ενώ παράλληλα προβάλλει τον ισχυρισμό ότι δεχόταν απειλές και ήταν συχνές οι μεταθέσεις της.

Και πρόσθεσε:

«Θα αρχίσω με το περιστατικό του 1999, όπου εργαζόμουν στην 198 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού, όπου δέχθηκα την πρώτη που σεξουαλική παρενόχληση, λέγοντάς μου ότι, εάν θέλω να περάσω καλά, θα πρέπει να αποδεχθώ να έχω σεξουαλική σχέση με κάποιον λοχαγό, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Εγώ φυσικά του είπα ότι θέλω να το σκεφτώ για να τον αποφύγω και αρνήθηκα. Στη συνέχεια, προχώρησα σε καταγγελία, αλλά δυστυχώς, πηγαίνοντας στον τότε διοικητή μου, με ρώτησε εάν έχω στοιχεία, αλλά δεν υπήρχαν για να προχωρήσω σε καταγγελία» ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε πως από τότε άρχισε να δέχεται ψυχολογικό πόλεμο.

Ένα άλλο περιστατικό που συγκλονίζει την Κύπρο είναι ότι γυναίκα κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» ότι βιάστηκε από κληρικό.

Και μάλιστα όταν ο κληρικός ήταν μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr