Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Μυθική παράσταση (χατ τρικ) Εμπαπέ στη Βαρκελώνη και αγκαλιά με την πρόκριση η Παρί Σεν Ζερμέν! Η επιθετική τριάδα (Ικάρντι-Κεν-Εμπαπέ) της αρμάδας του Ποτσετίνο έκανε ότι ήθελε στο Καμπ Νου, με τους Παριζιάνους να επικρατούν (1-4) της Μπαρτσελόνα, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τους «16» του Champions League

Της έκλεισε το… σπίτι με συνοπτικές διαδικασίες!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε πάρτι (1-4) στο Καμπ Νου, διαλύοντας με κάθε τρόπο την Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν. Ο Λιονέλ Μέσι υποκλίθηκε στον τρομερό Κιλιάν Εμπαπέ και η αρμάδα του Ποτσετίνο μόνο αν (ξανά) αυτοκτονήσει θα χάσει το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Ο Εμπαπέ ήταν από άλλον… πλανήτη, προσφέροντας μια μυθική παράσταση στο Καμπ Νου. Μια εμφάνιση που θα μνημονεύεται για χρόνια. Σημείωσε χατ τρικ, χορεύοντας τους αμυντικούς των Μπλαουγκράνα, που δε μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τον σταματήσουν.

Το φαινόμενο από τη Γαλλία έκανε άνω- κάτω την (ανύπαρκτη) άμυνα των Καταλανών, με την Μπαρτσελόνα να βιώνει έναν παρόμοιο εφιάλτη με το ματς κόντρα στην Μπάγερν το καλοκαίρι.

Καθηλωτική η Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νου, η οποία έδειξε πως βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι.

Προβάδισμα από την άσπρη βούλα για την Μπάρτσα

Μόλις στο πρώτο λεπτό, η Παρί πήγε να πιάσει στον… ύπνο την Μπαρτσελόνα. Ο Μαρκίνιος έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Εμπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Τερ Στέγκεν να βγαίνει από την εστία του, σώζοντας με… τσαφ τους Μπλαουγκράνα.

Στο 14ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά. Οι παίκτες του Κούμαν συνδυάστηκαν υπέροχα, η μπάλα κατέληξε στον Γκριεζμάν, ο Γάλλος πάτησε περιοχή και σούταρε, με τον Νάβας να μπλοκάρει.

Στο 19ο λεπτό, οι Παριζιάνοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ. Ο Ικάρντι βρέθηκε ολομόναχος μπροστά από το τέρμα, με το πλασέ του όμως να είναι κάκιστο. Ο Ντεστ ήταν αυτός που απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του Κούμαν.

Στο 26΄ είχαμε τη φάση που σήκωσε μπόλικη συζήτηση. Ο Ντε Γιονγκ έπεσε στην περιοχή, με τον Κάιπερς να δείχνει την άσπρη βούλα. Δε φάνηκε όμως να υπάρχει κάτι, αλλά το VAR άναψε το πράσινο φως για πέναλτι. Ο Λιονέλ Μέσι με τρομερή εκτέλεση, έκανε το 1-0 για την Μπαρτσελόνα.

Στο 29ο λεπτό, οι Μπλαουγκράνα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Μέσι… χόρεψε την άμυνα της Παρί, έστρωσε στον Ντεμπελέ, με τον Γάλλο να κάνει ένα χλιαρό πλασέ.

Τρομερό γκολ από τον Εμπαπέ

Η Μπάρτσα δεν έκανε το 2-0 και τρία λεπτά μετά το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Τα αμυντικά προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, ο Βεράτι βρήκε τον Εμπαπέ, με τον Γάλλο σταρ να σημειώνει ένα καταπληκτικό γκολ. Αδειασμα στον Λενγκλέ και τρομερό σουτ στον ουρανό της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Στο 35΄, οι Παριζιάνοι απείλησαν ξανά. Ο Κιρζάβα πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Πικέ και στη γωνία, με τον Τερ Στέγκεν να το βγάζει με το ένα χέρι!

Στο 37΄, ήταν η σειρά της Μπάρτσα να χάσει σπουδαία ευκαιρία. Ο Γκριεζμάν έφυγε στην κόντρα, έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε ωραίο σουτ του Κεν, ενώ στο 44΄ η κεφαλιά του Ικάρντι, έξυσε το δοκάρι των «Μπλαουγκράνα».

Ετσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 1-1.

Σόου των Γάλλων στο δεύτερο μέρος

Οι Παριζιάνοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους επιθετικούς του Ποτσετίνο να… χορεύουν τους Καταλανούς. Στο 50΄, η επιθετική τριάδα των Παριζιάνων έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Μπάρτσα. Εμπαπέ, Ικάρντι και Κεν συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει με το ενα χέρι.

Κάθε φάση της Παρί μύριζε… γκολ, με την άμυνα της Μπαρτσελόνα να βρίσκεται συνεχώς σε τρικυμία.

Στο 60΄ ήρθε η σειρά της Μπαρτσελόνα να απειλήσει μετά από ώρα, με την κεφαλιά του Γκριεζμάν να περνάει άουτ.

Στο 65΄, η Παρί βρήκε το 2ο γκολ που έψαχνε και δικαιούταν. Βαθιά μπαλιά του Παρέδες, ο Φλορέντσι έκανε το γύρισμα, οι Μπλαουγκράνα δεν κατάφεραν να διώξουν, με τον Εμπαπέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 68΄, ο σταρ της Παρί έχασε νέα ευκαιρία. Άδειασε τον Ντεστ, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει.

Δύο λεπτά μετά, οι Παριζιάνοι έγραψαν και το 3-1. Ο Κεν βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας της Μπαρτσελόνα και με σκαστή κεφαλιά, νίκησε τον Τερ Στέγκεν. Αλλη μια φάση, στην οποία η άμυνα των Καταλανών ήταν… απούσα.

Λίγο πριν το φινάλε (85΄), ο Εμπαπέ έβαλε τους τίτλους τέλους στο ματς, σημειώνοντας χατ τρικ. Αντεπίθεση για την Παρί, πάσα του Ντράξλερ, με τον Εμπαπέ να στέλνει τη μπάλα με υποδειγματικό πλασέ στις αράχνες της εστίας του Τερ Στέγκεν! 4-1, με τους Παριζιάνους να κάνουν περίπατο στην Βαρκελώνη.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (71′ Μινγκέθα), Πικέ (78′ Ρίκι Πουτς), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (79′ Πιάνιτς), Πέδρι (79′ Τρινκάο) – Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85′ Μπρέιθγουεϊτ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας – Φλορέντσι (89′ Κέρερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζάβα – Παρέδες, Γκέιγ (46′ Ερέρα) – Κεν (85′ Ντανίλο Περέιρα), Βεράτι (73′ Ντράξλερ), Μπαπέ – Ικάρντι.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024