Την ενόχλησή του για τον τρόπο που διεξάγονται οι ψηφοφορίες στη Βουλή εξέφρασε στον Κώστα Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ενόχλησή του για τον τρόπο που διεξάγονται οι ψηφοφορίες στη Βουλή εξέφρασε στον Κώστα Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηφοφορίες με webex

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος webex προκειμένου οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να μην είναι ενήμερες για τις προθέσεις των βουλευτών πριν πραγματοποιηθεί μια ψηφοφορία στη Βουλή, και τάχθηκε κατά της επιστολικής ψήφου για τις ονομαστικές ψηφοφορίες ενόσω διαρκούν τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως όταν το webex δοκιμάστηκε διαπιστώθηκαν πολλά κενά στη λειτουργία του, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα ακόμα και της μη επαρκούς αποτύπωσης των αποτελεσμάτων. Μάλιστα φέρεται να παρέδωσε και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας που επικυρώνει τη λειτουργία της επιστολικής ψήφου.

Προ ημερησίας

Μάλιστα, ο κ. Τασούλας παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων οι εκπρόθεσμες τροπολογίες έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ μόλις ένα νομοσχέδιο κατατέθηκε ως κατεπείγον για το 2020.

Από την δική του πλευρά ο κ. Τσίπρας ζήτησε να προγραμματιστεί άμεσα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και κατήγγειλε την αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Είναι αδιανόητο να μην έχει δρομολογηθεί ακόμα από 23 Δεκεμβρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για την προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά αναφορικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως «θα το επανεξετάσω και θα επανέλθω».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr