Τη μία νίκη μετά την άλλη πετυχαίνει η Τσέλσι. Οι Μπλε το βράδυ της Δευτέρας επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 της Νιούκαστλ, για την 24η αγωνιστική της Premier League και με 42 βαθμούς ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Ζιρού στο 31’ και στο 39’ ο Βέρνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 3’ απείλησαν με τον Αλόνσο, αλλά ο πορτιέρο της Νιούκαστλ αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο 6’ ο Αθπιλικουέτα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκέιλ έσωσε στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάουντ σέντραρε, ο Έιμπραχαμ πήρε νέα κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 26’ ο Βέρνερ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 31’ τελικά η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζιρού. Ντάρλοου έκανε κακό διώξιμο και ο Γάλλος επιθετικός από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα οι Μπλε έκαναν το 2-0. Ο Λασέλς έκανε λάθος εκτίμηση, έστρωσε την μπάλα στον Βέρνερ και αυτός από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 45+2’ η Τσέλσι έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το σουτ του Μάουντ έφυγε άουτ. Στο 47’ και στο 48’ ο Κέπα έκανε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις στα σουτ των Χέιντεν και Σέλβεϊ, ενώ στο 59’ το σουτ του Κόβατσιτς πέρασε λίγο έξω. Στο τελευταίο μισάωρο η Τσέλσι πάγωσε τον ρυθμό, ήλεγξε το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη. Την τέταρτη συνεχόμενη, που τη φέρνει στην τετράδα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου εγκαινίασε σειρά βίντεο με τίτλο «Δόξα, Αποτυχίες και Νοοτροπία Μαχητή» και ξεκίνησε με τον Ολυμπιονίκη του επί κοντώ Μανώλη Καραλή.
Τι δείχνει η έρευνα του «Sportico» για τους αθλητές που έβγαλαν και συνεχίζουν χρήματα με το τσουβάλι, μπαίνοντας στο κλειστό κλαμπ των billionaires. Και η ξεχωριστή ιστορία του Φλαμινί, που είναι εκτός top 15.
Μόνιμος... θαμώνας στα social media της UEFA είναι ο μικρός μάγος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Κωνσταντίνος Καρέτσας, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να παρουσιάζει ξανά μια μικρή... δόση μαγείας από τα ματς του στο Europa League.
Ο 31χρονος επιθετικός χαφ της Μάντσεστερ Σίτι Μπερνάρντο Σίλβα μένει ελεύθερος και οδεύει προς την Μπαρτσελόνα επειδή θέλει να είναι πιο κοντά στην πατρίδα του, την Πορτογαλία