
Το Bitcoin «καλπάζει» – Έσπασε το φράγμα των 50.000 δολαρίων
H θεαματική πορεία των τελευταίων εβδομάδων πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Tesla ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και ότι θα δέχεται πληρωμές με το κρυπτονόμισμα.
Το Bitcoin έφτασε σήμερα σε νέο ιστορικό υψηλό καθώς συνεχίζεται το ράλι από μεγάλους επενδυτές που αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά τα ψηφιακά νομίσματα. Μάλιστα, η «ισοτιμία» του ξεπέρασε και το φράγμα των 50.000 δολαρίων, καθώς εκτινάχθηκε στα 50.602 δολάρια, πριν υποχωρήσει εκ νέου. Έτσι, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 70% από την αρχή του έτους.
Η θεαματική πορεία των τελευταίων εβδομάδων πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Tesla, του Έλον Μασκ, ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και ότι θα δέχεται πληρωμές με το κρυπτονόμισμα για τα προϊόντα της. Η κίνηση αυτή ήταν το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς μεγάλων επενδύσεων που εκτόξευσαν το Βitcoin από το περιθώριο των οικονομικών στα γραφεία της Ουόλ Στριτ και τους ισολογισμούς μεγάλων εταιρειών, σχολιάζει το Reuters.
Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο είχε σχεδόν μηδενική αξία πριν από μια δεκαετία, είναι γνωστό για τις ιλιγγιώδεις διακυμάνσεις της τιμής του και πέρασε τα 20.000 δολάρια μόλις στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
Η άνοδός του παρασύρει και άλλα, λιγότερο γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum που παραμένει κοντά στο ιστορικό υψηλό των 1.879 δολαρίων που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα.
Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 από τον μυστηριώδη Σατόσι Νακαμότο, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα. Βασίζεται στην τεχνολογία του λεγόμενου blockchain, ένα είδος δημόσιας λίστας συναλλαγών.
Το PayPal δέχεται πλέον πληρωμές με Bitcoin και η Mastercard ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, εξελίξεις που φέρνουν ευκαιρίες αλλά και ρίσκο.
Όπως σχολίασε στο Reuters ο Μάικ Ο’Ρουρκ, αναλυτής της JonesTrading, «καθώς το ψηφιακό νόμισμα γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό είναι αναμενόμενο οι ρυθμιστικές αρχές να αρχίσουν να δίνουν προσοχή».
- Θέμα παραμονής του Φάμελλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Νίκος Παππάς, εάν εισηγηθεί την στήριξη της ΕΛΑΣ
- «Είχαν χιούμορ οι Αρχαίοι συγγραφείς;» – Διεθνές συνέδριο στην Καρδαμύλη για τα κωμικά στοιχεία στην κλασική ιστοριογραφία
- ΚΚΕ: «Όχι στις fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος»
- Ομπάμα: Μουσείο αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ πρόκειται να εγκαινιασθεί στις 19 Ιουνίου στο Σικάγο
- Ιταλία: Υπόγειο καταφύγιο με σήραγγες και διαδρομή διαφυγής ξετρύπωσαν οι Καραμπινιέρι στην Καλαβρία
- Tα 6 μέτρα είναι η συνήθεια που έχει γίνει λατρεία για τον Εμμανουήλ Καραλή






