Κοροναϊός : «Mega» ρεκόρ εμβολιασμών, παρά την επέλαση της «Μήδειας»
Σήμερα εμβολιάστηκαν 25.000 άνθρωποι, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή των εμβολιασμών, παρά την επέλαση της «Μήδειας», η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα
Ρεκόρ εμβολιασμών κατέγραψε σήμερα η Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στη χώρα μας.
Όπως είπε, σήμερα εμβολιάστηκαν 25.000 άνθρωποι, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή των εμβολιασμών, παρά την επέλαση της «Μήδειας», η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα.
Φυσικά σε αυτό βοήθησαν τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία πραγματοποιήθηκαν 1.400 και 600 εμβολιασμοί αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους σε πλήρη λειτουργία τα δύο αυτά εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να εμβολιάσουν 5.500 άνθρωποι ημερησίως.
Ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79
Ακόμα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού όσων είναι ηλικίας 60 – 64 ετών ως τώρα έχουν κλειστεί 235.000 ραντεβού.
Επιπλέον, την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τους 75-79 ετών και ως τώρα έχουν κλειστεί 150.000 ραντεβού.
Όσοι δεν προσήλθαν για την πρώτη δόση θα κάνουν νέο ραντεβού και όσοι είχαν ραντεβού για δεύτερη δόση, θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες για το τι θα γίνει.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).