
Κοροναϊός : Λιτανεία χωρίς μάσκες και αποστάσεις στη Δράμα
Η λιτανεία έγινε στη Νέα Αμισό, με πρωτοβουλία του εφημέριου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου
Αδιαφορώντας πλήρως για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, καθώς και το πολικό ψύχος, αρκετοί πιστοί στη Δράμα -μετά την παρότρυνση των κληρικών- πραγματοποίησαν λιτανεία της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας.
Η λιτανεία έγινε στη Νέα Αμισό, με πρωτοβουλία του εφημέριου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, και, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, «ανέβηκαν» και τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε αυτά, διακρίνονται δεκάδες πιστοί χωρίς μάσκα, ενώ οι αποστάσεις έχουν πάει… περίπατο.
Σημειώνεται, δε, πως η τέλεση λιτανειών απαγορεύεται σύμφωνα με τους περιορισμούς που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία του κοροναϊού.
Υποβαθμίζουν το περιστατικό
«Ο κόσμος που παραβρέθηκε, δεν ήταν ούτε λιγότερος ούτε περισσότερος από εκείνους που μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» ήταν η απάντηση που δόθηκε από την τοπική μητρόπολη στο protothme.gr όταν ζητήθηκε κάποιο σχόλιο για τη λιτανεία.
Εν τω μεταξύ, υπό το βάρος των αντιδράσεων οι περισσότερες φωτογραφίες «κατέβηκαν» από τo Facebook.
- Παναγιώτης Τζαννετάκης: Ήθος, ευπρέπεια και γνώσεις
- «Συνάντηση του Καρέτσα με τη Ντόρτμουντ»
- ΠΟΥ: Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο
- Πρώην στέλεχος της OpenAI περιγράφει πώς απέκτησε τέσσερα παιδιά με το σπέρμα του Μασκ
- «Ψηλά το κεφάλι, τα μάτια μονάχα στον στόχο»: Το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενόψει Game 4 με Βαλένθια
- Μπιενάλε Βενετίας: Διαμαρτυρία Pussy Riot και Femen έξω από το ρωσικό περίπτερο για την επιστροφή της Ρωσίας



