Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης- Παναιτωλικός 0-0 : Δεν είδε άσπρη μέρα

Άρης- Παναιτωλικός 0-0 : Δεν είδε άσπρη μέρα

Στο παγωμένο Κλεάνθης Βικελίδης η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό και έχασε δύο βαθμούς στην μάχη για την δεύτερη θέση.

Ο Άρης δεν κατάφερε να ζεστάνει με την απόδοση του το παγωμένο Κλεάνθης Βικελίδης, έμεινε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Παναιτωλικό και έχασε πολύτιμο έδαφος στην μάχη για την δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, καθώς βρήκε απέναντι της έναν πολύ καλό Κνετ, αλλά και τον σωστά οργανωμένο.μεσοαμυντικά Παναιτωλικό.

Διαμαρτύρεται, βέβαια, για την φάση στο 7ο λεπτό, όταν και ο Γκάμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας σε αντικανονική θέση τον Μπερτόλιο στην αρχή της φάσης.

Κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στο 90ο του παιχνίδι στη πρώτη θέση κατηγορία ο Τραϊανός Δέλλας οδήγησε την ομάδα του σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Η σκακιέρα της τακτικής

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Έκπληξη, φυσικά, αποτέλεσε η επιλογή στο βασικό σχήμα του Γκαρσία , που ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ το προβλήμα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 , τον Κάτσε παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ και τον Μανσίνι στη κορυφή της επίθεσης. Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας. Για πρώτη φορά ο Βαντερσον χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη κορυφή της επίθεσης για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε ο Καρέλης.

Ξεσήκωσε τον πάγκο του Άρη η ακύρωση του γκολ

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κατάφεραν, μάλιστα, να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Γκάμα, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση στην αρχή της φάσης ο Μπερτόλιο , ο οποίος έκανε και το γύρισμα από το οποίο ο Πορτογάλος σκόραρε.

Η απόφαση έμεινε ίδια και μετά την εξέταση της φάσης από το VAR, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Άρη. Ο Άρης συνέχισε να είναι καλύτερος και να πιέζει τον αντίπαλο του και στο 20ο λεπτό έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Μπερτόλιο μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Κνετ απέκρουσε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αλλαγές θέσεων από τον Μάντζιο

Οι παίκτες του Παναιτωλικού ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και προσπαθούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη. Ο Δέλλας ζητούσε από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μαρκάρισμα των Γκαρσία, Γκάμα και Μπερτόλιο.

Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος άλλαζε συνεχώς θέσεις στους τρεις προαναφερθέντες. Στο 40 λεπτό μετά από μια μακρινή μπαλιά του Γκάμα, ο Μπερτόλιο δεν κατάφερε από ευνοϊκή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή να προλάβει τη μπάλα και να τη στείλει προς την εστία του Κνετ.

Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τον Παναιτωλικό, όταν ο Ντίας σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στον Ρόουζ και απομακρύνθηκε.

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Άρη

Στο ίδιο μοτίβο το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, στο 49 ευκαιρία κσι πάλι με τον Μπερτόλιο, που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαντερσον, και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κνετ.

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο 60ο λεπτό στο παιχνίδι τους Σίλβα και Μπρούνο, θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Οι δύο ήταν οι πρωταγωνιστές μιας μεγάλης διπλής ευκαιρίας για τον Άρη, ένα λεπτό αργότερα.

Μετά από σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, o Μπρούνο έκανε την καρφωτή κεφαλιά, o Κνετ απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Σίλβα από το ύψος της μικρής περιοχής με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, δεν τά κατάφεραν, όμως καθώς ο Κνετ αντέδρασε εξαίρετικά στο 73′ σε σουτ του Γκάνεα και στο 90 σε σουτ του Γκάμα, σώζοντας την εστία του.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα, Κάτσε (79΄ Σάκιτς), Γκάμα, Γκαρσία (70΄ Μήτρογλου), Μπερτόλιο (59΄ Σίλβα), Μανσίνι (59΄ Μπρούνο)

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κνετ, Βάντερσον, Τσότσαλιτς, Μεντίνα, Περέιρα, Ταχάρ (79΄ Εντινγκά), Τσιγγάρας (90+2′ Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι (84΄ Ντάλσιο), Μπαρμπόσα (90+2′ Μαλής), Καρέλης

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024