Για τις καταγγελίες που «κλυδωνίζουν» το χώρο του θεάτρου μίλησε η Άννα Αδριανού.

«Οι κακοί άνθρωποι είναι φοβισμένοι και διαταραγμένοι. Πιστεύω ότι πολλά από αυτά που ακούγονται γίνονται και σε άλλους χώρους. Νομίζω ότι είναι λίγο άδικο πόσο έχει στοχοποιηθεί ο δικός μας χώρος» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Απλώς στον δικό μας χώρο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο γίνεται πιο γνωστό. Είναι δημόσια πρόσωπα και ο καθένας ενδιαφέρεται να μάθει για αυτά. Όταν οι άνθρωποι έχουν μια εξουσία εργασιακή και όταν ο άλλος είναι πάρα πολύ ευάλωτος επειδή ψάχνει δουλειά κάθε έξι μήνες τότε τον κάνει εύκολο θύμα. Αν αυτός που έχει εξουσία είναι διαταραγμένος τότε εκμεταλλεύεται την εξουσία του» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει νοοτροπία ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να πιέζει τους ηθοποιούς»

«Όσον αφορά στις σεξουαλικές κακοποιήσεις, ο καθένας μπορεί να βρει το σεξ στις μέρες μας παντού. Ο λόγος που επιβάλεις κάτι τέτοιο στην εργαζόμενη ή τον εργαζόμενο είναι ότι δεν του επιβάλλεις τόσο το σεξ όσο την εξουσία. Υπάρχει μια νοοτροπία ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να πιέζει τους ηθοποιούς για να βγάλει το καλύτερό τους» είπε αναφορικά με τις καταγγελίες.

«Αυτό άρχισε να δημιουργεί μια ανοχή από την πλευρά των εργαζόμενων. Όταν έχει δημιουργηθεί αυτή η ανοχή τα όρια δεν είναι πλέον ευδιάκριτα. Όσο διευρύνονται τα όρια της ανοχής διευρύνονται τα όρια της κακοποίησης» εξήγησε.

«Ξέρω ανθρώπους που δούλευαν με μεγάλα ονόματα και έπαιρναν χάπια για να το αντέξουν»

«Ξέρω ανθρώπους που δούλευαν με μεγάλα ονόματα καλλιτεχνικά και έπαιρναν χάπια για να το αντέξουν. Φοβάσαι ότι θα σου κλείσουν τις πόρτες. Ξέρω ότι σε πρόβες έχουν ταλαιπωρηθεί άνθρωποι τρομακτικά. Τους έχουν σπάσει τον ψυχισμό όλο. Δεν είναι έτσι όλη η κατάσταση. Υπάρχουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες και σκηνοθέτες» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο