Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σμαράγδα Καρύδη σε Ζέτα Δούκα: Nα παρέμβει η Πολιτεία γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας

Σμαράγδα Καρύδη σε Ζέτα Δούκα: Nα παρέμβει η Πολιτεία γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας

Μία νέα “κόντρα” έχει ξεσπάσει στη showbiz ανάμεσα στη Ζέτα Δούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη.

Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει από χτες με την Ζέτα Δούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη σχετικά με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου και της Τέχνης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σμαράγδα Καρύδη έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και μεταξύ άλλων έγραψε: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά δεν μπορώ να χαρώ με την καταστροφή των άλλων».

Με αφορμή αυτή την ατάκα, η Ζέτα Δούκα αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στην Σμαράγδα Καρύδη εκφράζοντας τη διαφωνία της με όσα υποστήριξε η ηθοποιός.

Ειδικότερα, η Ζέτα Δούκα έγραψε: “Βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες. Και μπορεί εσύ και πολλοί ακόμα συνάδελφοι – ευτυχώς- να μην έχουν υποστεί καμία μορφή βίας στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία όμως δε σημαίνει ότι δε θα έπρεπε να κατανοούν τη στάση και την ανάγκη όσων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χρόνιες και βαθιές πληγές που τώρα προσπαθούν να αναγνωρίσουν και – ίσως- γιατρέψουν“.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να απαντήσει στη Ζέτα Δούκα και να εξηγήσει αναλυτικότερα τη θέση και τα πιστεύω της.

“Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μια απάντηση. Δε μου αρέσει που γίνεται δημοσίως αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όμως δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησης μου. (Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενο μου και όχι τίτλους , αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δε ξέρω από που προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φόρες, όποτε μου ζητήθηκε χωρίς αλλά και αστερίσκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξη μου είναι γι αυτούς που αδικούνται και γι αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό. Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δε ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανένας απ’ τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου, ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Κι αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε την συμπεριφορά του. Γι αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος”, σημείωσε η Σμαράγδα Καρύδη.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024