Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εδώ παίζουμε εμείς, μην καπνίζετε

Εδώ παίζουμε εμείς, μην καπνίζετε

Στην χώρα που το αυτονόητο πρέπει να επισημαίνεται τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να είναι σωστές, όμως προσωπικά με δυστυχούνε

Στην χώρα που το αυτονόητο πρέπει να επισημαίνεται τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να είναι σωστές όμως προσωπικά με δυστυχούνε.

Με δυστυχούνε διότι είναι αυτονόητο να μην καπνίζεις στις παιδικές χαρές. Είναι αυτονόητο να μην καπνίζεις στο αυτοκίνητο όταν υπάρχουν παιδιά. Είναι αυτονόητο να μην καπνίζεις στο σπίτι ενώ υπάρχουν παιδιά σε αυτό. Είναι αυτονόητο πως στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Επειδή λοιπόν κάποιοι αυτό το ξέρουν κάνουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από τους καπνιστές και τοποθετούν ταμπέλες έξω από τις παιδικές χαρές.

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!» είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε αντικαπνιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στις 13 παιδικές χαρές του Δήμου μας, οι οποίες ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Ο Δήμος Βύρωνα εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία με σκοπό να αποτρέψει το κάπνισμα σε χώρους που παίζουν τα παιδιά.

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης: «Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς και γενικά τους καπνιστές, που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές, σε θέματα προστασίας της υγείας των παιδιών, τα οποία αφενός υφίστανται το παθητικό κάπνισμα και αφετέρου εξοικειώνονται και «εκπαιδεύονται» με την εικόνα του καπνιστή, ως σύμβολο ενηλικίωσης και χειραφέτησης.»

» Ο προγραμματισμός μας προβλέπει την τοποθέτηση πινακίδων σε όλες τις παιδικές χαρές, τα πάρκα και τα ανοικτά γήπεδα της της πόλης μας αλλά και τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για περισσότερες αντικαπνιστικές δράσεις».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν να λειτουργεί λες και ήρθε από άλλο πλανήτη και δεν είδε ούτε ήξερε. Γιατί κάποιος καπνίζει εκεί που παίζουν παιδιά ας το λύσει η επιστήμη ή η αστυνομία.

Στο δήμο Ιλίου αν κάνεις μια βόλτα δεν πρόκειται να δεις ούτε ένα αυτοκόλλητο σε κολόνες και δημόσιους χώρους. Εκεί ο δήμαρχος Ζενέτος, έμπειρος και πολλά χρόνια στη θέση του, αποφάσισε πως όποιος δεν συμμορφώνεται τον λόγο έχουν τα πρόστιμα.

Όσο δυσάρεστο και αν του ήταν να αναγκάζεται να μοιράζει σε ανθρώπους πρόστιμα αποδείχθηκε πως ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν να κολλάνε όπου τους βόλευε αυτοκόλλητα και αφίσες κάποιοι. Διότι άντε το κολλάς. Μετά μήπως πηγαίνεις να καθαρίσεις και το μέρος όταν το αυτοκόλλητο ξεκολλήσει, πέσει κάτω κτλ;

Σε κάθε περίπτωση στο Ίλιο ο ρυπαίνων πληρώνει μέχρι να σταματήσει να ρυπαίνει. Στις παιδικές χαρές μήπως μπορεί να γίνει το ίδιο;

Τι καθόμαστε και γράφουμε θα αναρωτηθείτε για την χώρα του «δεν βαριέσαι»;

Κάποια στιγμή όμως αυτή η χώρα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Όχι τι οφείλει να κάνει για τους πολίτες της-αυτό είναι γνωστό- αλλά τι θέλει. Διότι αν θες κάτι βρίσκεις τον τρόπο. Είναι σαν μια επίσκεψη στο γιατρό. Θα σου πει τι έχεις, αν θα ακολουθήσεις όμως τις συμβουλές είναι δικό σου θέμα και μόνο. Μπράβο πάντως τόσο στο δήμαρχο Κατωπόδι που το παλεύει όσο και τον δήμαρχο Ζενέτο που σε άλλο θέμα εφάρμοσε σε απόλυτο βαθμό την τήρηση του νόμου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024