Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μόσχα απειλεί την ΕΕ : Αν επιβάλλετε κυρώσεις, κόβουμε τις σχέσεις

Η Μόσχα απειλεί την ΕΕ : Αν επιβάλλετε κυρώσεις, κόβουμε τις σχέσεις

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι εάν επιβληθούν στη χώρα του επώδυνες κυρώσεις, όπως φαίνεται ότι θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου, τότε η απάντηση θα είναι σκληρή. «Ανησυχητική» χαρακτήρισε την εξέλιξη το Βερολίνο, διευκρινίσεις έσπευσε να δώσει η Μόσχα.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία. Μετά τις χθεσινές πληροφορίες ότι οι «27» έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι και αναμένεται να επισημοποιήσουν την απόφασή τους στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της 22ας Φεβρουαρίου, χθες ήταν η σειρά του Κρεμλίνου να απαντήσει.

Την ευθύνη ανέλαβε ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή του (με βάση την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών) ότι η χώρα του είναι έτοιμη ακόμη και να διακόψει πλήρως τις σχέσεις της με την ΕΕ εάν τις επιβληθούν επώδυνες οικονομικές κυρώσεις. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο κατά πόσο η διακοπή των σχέσεων περιλαμβάνει και τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

Από την πλευρά του, το Βερολίνο χαρακτήρισε την παραπάνω δήλωση «ανησυχητική», ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και σε άλλες πρωτεύουσες. Καθώς δε το θέμα άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση: «Είμαστε έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων, αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της ΕΕ. Από την δική μας πλευρά καλούμε επίμονα τους εταίρους στην ΕΕ σε μια ισότιμη και αμοιβαίου σεβασμού συνεργασία, για την οποία μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Λαβρόφ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ευρωπαίων μετά την εξαιρετικά επιθετική στάση του στη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα του Ζοζέπ Μπορέλ, την περασμένη Παρασκευή.

Πάλι στο εδώλιο ο Ναβάλνι

Την ίδια στιγμή, ο Ναβάλνι επέστρεψε στο εδώλιο του δικαστηρίου σήμερα, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, την οποία χαρακτηρίζει πολιτική σκευωρία. Η κατηγορία βασίζεται στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ίδιος σε ένα βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επειδή εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που στηρίζει τις συνταγματικές αλλαγές τις οποίες προωθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το σχετικό δημοψήφισμα, αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνει στην προεδρία ως το 2036. Ο Ναβάλνι είχε χαρακτηρίσει «ντροπή του έθνους» και «προδότες» όλους όσοι είχαν συμμετάσχει στο επίμαχο βίντεο.

Σημειώνεται ότι παρά τις συλλήψεις και προσαγωγές χιλιάδων στις προηγούμενες διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι, οι οπαδοί του καλούν σε νέες συγκεντρώσεις αυτή την Κυριακή.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024