Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταλονία : Προσβλέπει στο Sputnik - Ζητεί επίσπευση της αξιολόγησης των εμβολίων από την ΕΕ

Καταλονία : Προσβλέπει στο Sputnik – Ζητεί επίσπευση της αξιολόγησης των εμβολίων από την ΕΕ

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας προέτρεψε τις ευρωπαϊκές αρχές σήμερα να επιταχύνουν τις διαδικασίες έγκρισης των νέων εμβολίων κατά της Covid-19, όπως του ρωσικού Sputnik V.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας προέτρεψε τις ευρωπαϊκές αρχές σήμερα να επιταχύνουν τις διαδικασίες έγκρισης των νέων εμβολίων κατά της Covid-19, όπως του ρωσικού Sputnik V.

Η Ισπανία, μαζί με τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην απόκτηση των τριών εμβολίων, που έχουν ήδη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, εκείνα των Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ

Αν και τα ποσοστά μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό έχουν μειωθεί μετά την κορύφωση του Ιανουαρίου, το 40% όλων των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας το έχουν καταλάβει ασθενείς με COVID-19.

Στην Καταλονία, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 45%. Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, ο Πέρε Αραγόνες, ο προσωρινός επικεφαλής της κυβέρνησης της περιφέρειας, είπε ότι αυτή η κατάσταση είναι αδύνατο να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα.

10.000 νεκροί στην Καταλονία

«Προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες αξιολόγησης των εμβολίων, για παράδειγμα του Sputnik, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο θετικό αντίκτυπο», επισήμανε.

Από τους περισσότερους από 64.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ισπανία από τον νέο κορονοϊό, η Καταλονία συγκεντρώνει περίπου τους 10.000.

Μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει πάνω από 357.000 δόσεις και από τα τρία διαθέσιμα εμβόλια, όμως ο Αραγόνες τονίζει ότι μπορεί να χορηγεί περίπου 150.000 την ημέρα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024