Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι η ίδια που προέβλεπε ο νόμος Διαμαντοπούλου τον οποίο είχε ψηφίσει η ΝΔ.

«H θέση μας είναι καθαρή, πρέπει να δημιουργηθεί μια πανεπιστημιακή φύλαξη κατά τα πρότυπα όλων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων η οποία θα συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία όπου και όποτε χρειάζεται», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στο «Θέμα Fm».

Κάτι δεν πάει καλά στο υπουργείο Παιδείας

Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι η ίδια που προέβλεπε ο νόμος Διαμαντοπούλου τον οποίο είχε ψηφίσει η ΝΔ.

«Να θυμίσω ότι ψηφίστηκε με 270 βουλευτές, ο εμβληματικός νόμος Διαμαντοπούλου, που είχε κάνει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα, και ο οποίος περιελάβανε ζητήματα φύλαξης. Αυτός ο νόμος που ξήλωσε στην συνέχεια ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι ένας νόμος που είχε λύσει αυτά τα ζητήματα. Εμείς αυτό τον νόμο στο κομμάτι της φύλαξης επαναφέραμε και η ΝΔ που τότε το είχε ψηφίσει επέλεξε τώρα να ψηφίσει ένα νόμο που στήριξε η ίδια και η Ελληνική λύση -και αυτή η σημειολογία δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο υπουργείο της κ. Κεραμέως, στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το διάλογο και τη συμμετοχή της σε αυτό», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το μοντέλο που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με σώμα που υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία να αλωνίζει μέσα στα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά κι υπενθύμισε πως τον Αύγουστο του 2019, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι με την κατάργηση του ασύλου καταργούμε την ανομία στα πανεπιστήμια αλλά συνεχίσαμε να βλέπουμε μολότοφ στα πανεπιστήμια.

Κοκορομαχία χωρίς ουσία

Παράλληλα επεσήμανε τη χθεσινή τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή όπου κατηγόρησε τους δυο αρχηγούς οι οποίοι επέλεξαν ξανά να κάνουν τη βουλή «γήπεδο του πινγκ πονγκ» και να ευτελίσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δυνατότητα που είχαν να συζητήσουν ουσιαστικά για την παιδεία και τα δομικά προβλήματά της. «Κοκορομαχία, χωρίς ουσία και στο κέντρο ο Έλληνας πολίτης να παραμένει ανενημέρωτος και μπερδεμένος», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής που να θέλει να βλέπει μαυροντυμένους τύπους να στήνουν μπλοκ και φράξιες μέσα στα πανεπιστήμια, και να πετάνε μολότοφ σε καθηγητές και φοιτητές.

Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr