Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινφαντίνο για Κατάρ: «Γεμάτα γήπεδα, αλλά με μέτρα αντι-Covid»

Ινφαντίνο για Κατάρ: «Γεμάτα γήπεδα, αλλά με μέτρα αντι-Covid»

Ο Τζάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο Μουντιάλ του Κατάρ και τις συνθήκες διεξαγωγής του

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου 2022) στο Κατάρ, θα διεξαχθεί παρουσία κοινού, «ελπίζουμε με πλήρη γήπεδα, αλλά ίσως και με μέτρα κατά της Covid».

Αυτό δήλωσε στην Ντόχα ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, όπου βρίσκεται για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Τίγκρες, σύμφωνα με τον οποίο «είναι πιθανό, τότε, να ληφθούν προληπτικά μέτρα».

Εκείνα που ισχύουν αυτές τις ημέρες στο Κατάρ, για την τρέχουσα διοργάνωση, είναι πολύ αυστηρά, με διάφορους κύκλους δοκιμών για τις ομάδες, κάθε μία από τις οποίες είναι απομονωμένη σε διαφορετικό ξενοδοχείο και με υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών, πριν μπορέσει να φύγει, όπως και για όλους τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ταξίδεψαν στη χώρα για να καλύψουν την εκδήλωση.

«Νομίζω ότι από τώρα έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις σήμερα. Θα χρειαστεί ακόμα κάποιος χρόνος, αλλά από εδώ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν ακόμα σχεδόν δύο χρόνια και ελπίζουμε ότι εν τω μεταξύ τα πράγματα θα είναι σχεδόν στο φυσιολογικό», είπε ο Ινφαντίνο.

«Και εάν ορισμένες από τις χώρες έχουν δυσκολίες με τα εμβόλια, σίγουρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ρόλο μας για να τα βοηθήσουμε. Αλλά επαναλαμβάνω ότι έχουν απομείνει σχεδόν δύο χρόνια, και ελπίζω ότι όταν έρθει η ώρα, όλοι θα έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Ο Ινφαντίνο υπογράμμισε τότε ότι «το ποδόσφαιρο έχει ξαναρχίσει, αφού σταμάτησε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. 100% ασφάλεια δεν υπάρχει, αλλά θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φτάσουμε πολύ κοντά».

Ένα άλλο πρόβλημα θα είναι η συμφόρηση του αγωνιστικού ημερολογίου, αλλά παρά το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος της FIFA διαβεβαιώνει ότι «αργά ή γρήγορα το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων θα γίνει 24 ομάδες, από τις διάφορες ηπείρους. Πρέπει ακόμη να προσδιορίσουμε την περίοδο κι επομένως δεν γνωρίζουμε πότε, αλλά θα συμβεί κι αυτό θα είναι καλό γιατί θα αυξήσει την ελκυστικότητα του αθλήματός μας».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024