Την από κοινού εξέλιξη πλατφόρμας που θα υποστηρίξει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης ανακοίνωσαν VW και Microsoft. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η νεοσύστατη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού του γερμανικού ομίλου, ονόματι Car. Software Organization, θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό για την δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας βασισμένης σε τεχνολογία cloud η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, καθιστώντας παράλληλα ευκολότερη την ενσωμάτωση της στις νέες γενιές αυτοκινήτων.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη από το 2018 για την ανάπτυξη του VW Αutomotive Cloud το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την ταχεία ενσωμάτωση νέων ψηφιακών εφαρμογών και δυνατοτήτων με over the air updates του λογισμικού.

Η διεύρυνση της συνεργασίας με την Microsoft εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογιών cloud με απώτερο σκοπό την αυτόνομη οδήγηση, αποτελεί μέρος του σχεδίου τoυ γερμανικού ομίλου να αυξήσει το ποσοστό ψηφιακών τεχνολογιών που αναπτύσσονται από τον ίδιο, από 10% σήμερα σε 60% έως το 2025 με την επένδυση 27 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η νέα συμφωνία αφορά το σύνολο του ομίλου, έτσι οι τεχνολογίες cloud που θα δημιουργηθούν και οι μετέπειτα εφαρμογές θα αφορούν το σύνολο των εταιρειών που στεγάζει το VW Group.

To ήδη υπό εξέλιξη VW Automotive Cloud θα αρχίσει να εντάσσεται δοκιμαστικά και επιλεκτικά σε μοντέλα της VW από φέτος με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από το 2022 ενώ αφού ολοκληρωθεί η εφαρμογή του, θα ακολουθήσει η νέα πλατφόρμα για την αυτόνομη οδήγηση, χωρίς προς το παρόν το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα να είναι σαφές.

Ο Dirk Hilgenberg επικεφαλής της νεοσύστατης Car.Software Organisation, σχολίασε σχετικά με τη νέα συμφωνία: «Η Microsoft διαθέτει εγνωσμένου κύρους τεχνογνωσία στον τομέα των υπηρεσιών cloud και θα επωφεληθούμε από αυτό. Αντιστοίχως η συγκεκριμένη πλατφόρμα απαιτεί την πείρα εξέλιξης που έχουμε αποκτήσει σε ό,τι αφορά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης πριν μπει σε οχήματα παραγωγής. Συνεργαζόμαστε επίσης με την Microsoft και σε ό,τι αφορά το VW Automotive Cloud το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο ενσωμάτωσης των νέων ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών στα μοντέλα μας. Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την συγκυρία προκειμένου να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο