
Η Ιρλανδία θέλει να βάλει στοπ στις διακοπές στο εξωτερικό – Πρόστιμο 2.000 ευρώ
Η Ιρλανδία σκέφτεται να επιβάλει πρόστιμο 2.000 ευρώ στους κατοίκους της που πάνε διακοπές στο εξωτερικό, παρά τους περιορισμούς
Η ιρλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα πρόστιμα για τους κατοίκους της χώρας, που παραβιάζουν τους υφιστάμενους περιορισμούς κατά της Covid-19 και ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές, στα 2.000 ευρώ από 500 ευρώ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.
Οι περιττές μετακινήσεις στο εξωτερικό αποτελούν παράβαση των κανονισμών κατά της Covid-19, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να ασκούνται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, με εξαίρεση τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, την εκπαίδευση και άλλες σοβαρές αιτίες.
Αν και τα ποσοστά επιβατικής κίνησης έχουν μειωθεί κατά 97% σε ετήσια βάση, η κυβέρνηση αναφέρει πως τα δύο τρίτα των αφίξεων Ιρλανδών στα αεροδρόμια είναι πολίτες που επιστρέφουν από διακοπές, «ένα πολύ ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο», όπως το περιγράφει ένας αξιωματούχος στο πρωθυπουργικό γραφείο.
«Υπάρχει μια αίσθηση πως το πρόστιμο των 500 ευρώ δεν αποτελεί επαρκές αντικίνητρο για να μην ταξιδεύει κανείς στο εξωτερικό, αυτό θα αυξηθεί και η κυβέρνηση σκέφτεται να το αυξήσει στα 2.000 ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας», είπε ο Μάρτιν ενώπιον του κοινοβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας





