Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας – Ντράγκι: Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

Στουρνάρας – Ντράγκι: Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

Τι είπε ο διοικητής για τον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ

Η στενή σχέση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Μάριο Ντράγκι είναι γνωστή από παλιά. Τώρα που ο Ντράγκι θεωρείται η τελευταία ελπίδα για τη διάσωση της ιταλικής οικονομίας, το BBC φιλοτεχνεί το πορτρέτο του, φιλοξενώντας δηλώσεις τριών προσώπων που γνωρίζουν καλά τον Ντράγκι: ενός συμμαθητή του από το σχολείο, του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον φίλο του: «Ο Μάριο διέθετε μεγάλη τεχνογνωσία – αλλά και ταλέντο. Οι χώρες μας είχαν πολλά προβλήματα, αλλά ο Μάριο ήταν ένας δεινός διαπραγματευτής για την Ιταλία κα ένας θερμός υποστηρικτής του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Ήταν προφανές ότι θα πάει μπροστά.» Ενθυμούμενος τις δύσκολες ώρες των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι ο «Μάριο δεν ήταν από αυτούς που τάσσονταν υπέρ της υπερβολικής λιτότητας, αλλά έκλινε περισσότερο προς τις διαρθρωτικές αλλαγές. Και κατά τη διάρκεια των ολονύκτιων διαπραγματεύσεων διατηρούσε την υψηλή αίσθηση του χιούμορ του».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας γνωρίζονται από τη δεκαετία του ‘90, όταν και οι δυο μετείχαν στις προετοιμασίες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά όταν ο «Σούπερ Μάριο» έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο Γιάννης, στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους, ήταν υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια συμπορεύθηκαν μαζί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για πέντε και πλέον χρόνια. Σήμερα ο Ντράγκι είναι η ελπίδα των Ιταλών για να ξεπεράσουν την κρίση. Άλλος ένας πρώην κεντρικός τραπεζίτης, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, που καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024