Διεκδικούμε προμήθεια εμβολίων από οποιαδήποτε εγκεκριμένη πηγή, όπως και όλων των φαρμάκων που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της νόσου, τόνισε σε παρέμβασή του στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης

«Την επείγουσα ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και επίταξη των ιδιωτικών δομών χωρίς καμία αποζημίωση, κάτι που είναι όρος και για τη στήριξη του μαζικού εμβολισμού» ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την «πορεία στρατηγικής του εμβολιασμού».

Διαψεύστηκαν

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε ότι «το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται και στην Ελλάδα προ των πυλών, με χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και σχολεία αθωράκιστα, με απογυμνωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Εδώ και τώρα απαιτούμε μέτρα προστασίας και πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών χωρίς αποζημίωση κι ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο».

«Διαψεύστηκαν ΕΕ και κυβερνήσεις που πρόβαλαν το αναγκαίο εμβόλιο ως πανάκεια, προκειμένου να παραμείνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε άθλια κατάσταση και να επιταχύνεται η εμπορευματοποίηση, για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες, να πολλαπλασιάζονται οι συμπράξεις ιδιωτών/ δημοσίου με το λαό να πληρώνει ακριβά. Μια κατάσταση που υπονομεύει και τον μαζικό εμβολιασμό.

Πατέντα σημαίνει ιδιοκτησία

»Στις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις οδηγούν οι οικονομικοί και γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών. Κριτήριο παρέμβασης της ΕΕ είναι τα κέρδη των ευρωπαϊκών ομίλων. Η δε πατέντα σημαίνει ιδιοκτησία και μόνο η κατάργησή της ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης και τόνισε, καταλήγοντας:

«Ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα διεκδικούμε προμήθεια εμβολίων από οποιαδήποτε εγκεκριμένη πηγή, όπως και όλων των φαρμάκων που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της νόσου».

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr