Ζέττα Μακρή : Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις
Είναι προτεραιότητα η διά ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»
Στο κλείσιμο των σχολείων στην Αττική λόγω του αυστηρού lockdown αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Απευθυνόμενη στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η κυρία Μακρή υπερασπίστηκε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
«Δεν κάνουμε μπρος-πίσω. Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας.
Όπως υπογράμμισε η κυρία Μακρή, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει περαιτέρω» ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.
«Είναι προτεραιότητα η διά ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «γίνεται σωστά η παράδοση της ύλης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οπότε δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».
Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι από την Πέμπτη ξεκινά και πάλι η εκπαιδευτική τηλεόραση, με 5-6 μαθήματα, όπως έγινε και την άνοιξη, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που ίσως υπάρξουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε ότι η ύλη των πανελλαδικών είναι γνωστή από τον προηγούμενο μήνα και οι μαθητές γνωρίζουν σε τι θα εξεταστούν.
«Είναι -30% σε σχέση με πέρσι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442