Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για να μην γίνει «κόκκινο» το νησί ζητά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Μέτρα για να μην γίνει «κόκκινο» το νησί ζητά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Η ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Του Στεφάνου Γεώργιου – Μυτιλήνη

Ανακοίνωση με την οποία ζητά έκτακτα μέτρα λόγω της εξέλιξης της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο εξέδωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Συγκεκριμένα ζητά την άρση εξαίρεσης ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου, δηλαδή να επιτρέπεται η άφιξη στην Σάμο μόνο σε μόνιμους κατοίκους, φοιτητές, σώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, υγειονομικό προσωπικό και συνεργεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου:

Λόγω της εξέλιξης της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θεωρεί αναγκαία και επιτακτική την αναγκαιότητα λήψης άμεσα των κάτωθι μέτρων:

· Την άρση εξαίρεσης ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου. Συγκεκριμένα, να επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε μόνιμους κατοίκους, φοιτητές, σώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, υγειονομικό προσωπικό και συνεργεία αποτελούμενα από επιστημονικό, τεχνικό και πολιτικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιθεώρηση ή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού και σε ιδιωτικά ή δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

· Τη διενέργεια υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά στο τοπικό πληθυσμό.

· Την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε προσωπικό και την διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης και εμβολίων.

· Την λειτουργία χώρου καραντίνας για τα άτομα που βρίσκονται στο νησί ως επισκέπτες, στερούμενα μόνιμης στέγασης και αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ή απαιτείται η απομόνωσή τους για το απαραίτητο διάστημα περιορισμού των μετακινήσεών τους.

Είναι προφανές, ότι η υποχρεωτική διενέργεια τεστ, κυρίως στις πύλες εισόδου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη υψηλής προτεραιότητας, και το ουσιαστικά μοναδικό εργαλείο περιορισμού διασποράς του Covid-19 σε ένα νησί, που λόγω της έκτακτης ισχύουσας ανάγκης πολιτικής προστασίας, υποδέχεται συστηματικά ικανό αριθμό ατόμων από άλλες περιοχές της χώρας.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024