Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία στη Λέσβο για την εστίαση : Παρέδωσαν τα κλειδιά τους οι επιχειρηματίες

Διαμαρτυρία στη Λέσβο για την εστίαση : Παρέδωσαν τα κλειδιά τους οι επιχειρηματίες

Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους παρέδωσαν συμβολικά καταστηματάρχες της εστίασης στην Μυτιληνη, σε κινητοποίηση που έγινε το πρωί στην πλατεία Σαπφους.

Στεφάνου Γεώργιος

Συμβολική κινητοποίηση σήμερα και στην Μυτιλήνη.

Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους παρέδωσαν συμβολικά καταστηματάρχες της εστίασης στην Μυτιλήνη, σε κινητοποίηση που έγινε το πρωί στην πλατεία Σαπφους.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και σε άλλα μέρη του νησιού όπως σε Πλωμάρι και Καλλονή.

Στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης προσήλθαν επιχειρηματίες της εστίασης σε μία συμβολική κινητοποίηση –πραγματοποιούνται ανάλογες σε ολόκληρη τη χώρα- κι άφησαν τα κλειδιά για να σταλούν στην κυβέρνηση.

Ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός από τις αρχές Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων που τρέχουν.

Αυτό επισημαίνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, μέλη του Σωματείου «Ασπίδα» που είχε τον συντονισμό της κινητοποίησης.

Ο Πρόεδρος του σωματείου Νικος Γιαννακας σε δηλώσεις που έκανε στο in.gr τόνισε ότι τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί καθώς το χρονικό διάστημα που μένουν κλειστά τα καταστήματα είναι μεγάλο ενώ κι εκείνο που ήταν ανοιχτά δούλεψαν με το 50% της δυναμικότητας, ενώ ο κλάδος της εστίασης στην Λέσβο πλήττεται εδώ και χρόνια και από το μεταναστευτικό.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα μέτρα μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκή. Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.», ανέφερε ο κ. Γιαννακας.

Τα κλειδιά αποστέλλονται στην κυβέρνηση και οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι κάτω από τις πόρτες των κλειστών καταστημάτων ή σε κάποια συρτάρια..

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024