Ο επικεφαλής της ΚΕΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κόκκινης κάρτας στον Μασούρα, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε την αλλοίωση που έγινε στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης και επιβεβαίωσε το «μαγείρεμα» που γίνεται με τις δεύτερες κίτρινες.

Στην ανάλυση των διαιτητικών αποφάσεων της 21ης αγωνιστικής της Superleague προχώρησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις και διέσυρε τους «τηλεδιαιτητές» και τους «αμισθί» τηλεαστέρες.

Ο Βρετανός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κόκκινης κάρτας στον Μασούρα, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, ενώ παράλληλα  παραδέχθηκε την αλλοίωση που έγινε στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης και επιβεβαίωσε το «μαγείρεμα» που γίνεται με τις δεύτερες κίτρινες.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη φάση του Γιώργου Μασούρα, για την οποία οι «τηλεδιαιτητές» έλεγαν ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού θα έπρεπε να αποβληθεί, ο Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι η «ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση του άμεσου ελεύθερου λακτίσματος και της κίτρινης κάρτας για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Τη στιγμή που ο αμυνόμενος διέπραξε το φάουλ, υπήρχε συμπαίκτης του σε θέση η οποία ήταν ικανή να σταματήσει τον επιτιθέμενο από το να έχει μια προφανή ευκαιρία για γκολ. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του άλλου αμυνόμενου καθώς και την απόσταση από το τέρμα, υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο πρόκειται για μια προφανή και ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ».

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Κλάτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, αφού θα έπρεπε να αποβληθεί ο Ινγκασον. Ο παίκτης δηλαδή που ισοφάρισε στο τέλος σε 2-2 τον αγώνα. Θα έπρεπε να είχε βγει από το παιχνίδι με κόκκινη κάρτα για την αγκωνιά στον αντίπαλό του. «Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αφότου ο αμυνόμενος έπαιξε την μπάλα στον συμπαίκτη του, συνειδητοποίησε ότι η πάσα του στερείτο ταχύτητας και χρησιμοποιήστε τον τεντωμένο βραχίονά του για να μπλοκάρει τον αντίπαλό του, βρίσκοντάς τον στο πρόσωπο. Θα έπρεπε να καταλογιστεί φάουλ και κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παιχνίδι», ανέφερε και πρόσθεσε: «Επιπρόσθετα, μπορεί να υποστηριχθεί ότι εάν ο επιτιθέμενος έφτανε στην μπάλα, θα μπορούσε να αναπτυχθεί και μια υποσχόμενη επίθεση, με δύο επιτιθέμενους απέναντι σε έναν αμυνόμενο».

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε δηλαδή ότι έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ινγκασον για την αγκωνιά στον αντίπαλό του και επιβεβαίωσε την αλλοίωση του αποτελέσματος, αλλά και το «μαγειρείο» που γίνεται το τελευταίο διάστημα με τις κίτρινες κάρτες.

Δείτε τις φάσεις και την ανάλυση του Κλάτενμπεργκ:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr