Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τάσος, η Έλενα, τα... αδέσποτα σκυλάκια και το Leap

Ο Τάσος, η Έλενα, τα… αδέσποτα σκυλάκια και το Leap

H startup Woof Together – μετεξέλιξη της πρωτοπόρου Woof Club- εξασφάλισε με τη συμμετοχή της στο νέο κύκλο επιχειρηματικής επιτάχυνσης Leap Studio με έδρα το Λος Άντζελες και μια χρηματοδότηση 200 χιλιάδων ευρώ.

Ο Τάσος, ο πιο πιστός συνεργάτης της Έλενας δεν θα χρειαστεί να κάνει το μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι. Η «δουλειά» μπορεί να γίνει και από την Ελλάδα, χωρίς να μετακινηθεί κανείς. Ούτε η Έλενα, ούτε ο Τάσος.  Αλλά, ποιος είναι ο Τάσος και ποια η Έλενα;

Αν δεν έχετε αντίρρηση ας αρχίσουμε τις συστάσεις. Και πρώτα πρώτα από τον Τάσο. Τον σκύλο που στάθηκε δίπλα στην Έλενα όλα αυτά τα χρόνια της διαδρομής της κατακτώντας δικαιωματικά ένα λόγο αναφοράς σε αυτόν. Η Έλενα από την άλλη, η νομικός Έλενα Δέδε είναι μια επίμονη startuper αλλά και μια προβεβλημένη παρουσία στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με κέντρο του ενδιαφέροντος της, τα κατοικίδια.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που η Έλενα με μια ανάρτηση της στο facebook μας έδωσε το καλό νέο. «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε και επίσημα σήμερα το κλείσιμο του πρώτου γύρου χρηματοδότησης της Woof Together από επενδυτές στην Αμερική και την επιλογή μας ως μια από τις 8 startups σε όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Leap Venture Studio!

Είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στην ομάδα μας, στο όραμα μας και στη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Και είναι μόνο η αρχή.

H επίσημη ανακοίνωση εδώ:  https://bit.ly/36T4Poi».

Η εταιρεία Woof Together είναι μια νέα εταιρεία με παρελθόν. Όπως λέει η ίδια η Έλενα, «αποτελεί μια μετεξέλιξη του Woof Club». Το τελευταίο ήταν μια startup που ήρθε μέσα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της να καθιερώσει μια φιλική προς τα κατοικίδια προσέγγιση και αντιμετώπιση από τους φορείς της αγοράς φιλοξενίας της χώρας μας.

Στην νέα προσπάθεια της, η Έλενα Δέδε είναι μαζί -co-founders- με τον Γιώργο Χορέβα, ενώ στο Advisory board της εταιρείας συμμετέχει ο Αλέξανδρος Βασιλικός, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Airotel Group of Hotels, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ο ίδιος και με την θεσμική του ιδιότητα είναι ο ιδρυτής του Capsule-T, του πρώτου accelerator για travel startups στη χώρα μας.

Ας έρθουμε, όμως, και στο καλό νέο. Η Woof Together είναι μια από τις 8 startups με επικέντρωση των δραστηριοτήτων τους στις υπηρεσίες φροντίδας των κατοικίδιων –  8 startups από 5 διαφορετικές χώρες- που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο νέο κύκλο του Leap Venture Studio που αποτελεί τον πρώτο εξειδικευμένο επιχειρηματικό επιταχυντή για startups που δραστηριοποιούνται στην αγορά της φροντίδας κατοικίδιων, μια δυναμικά ανερχόμενη αγορά παγκοσμίως με τζίρο που φθάνει τα 100 δις δολάρια.

Τι είναι

Το Leap είναι ένα partnership μεταξύ του Michelson Found Animals και του Kinship, μέλος του Mars Petcare, ενώ υποστηρίζεται από το R/GA Ventures, μια διεθνής πλατφόρμα υπηρεσιών διασύνδεσης και συνάντησης των startups με εξειδικευμένα στελέχη από τους τομείς της στρατηγικής, της τεχνολογίας, της συμβουλευτικής, του dsign κ.α.

Κάθε κύκλος του Leap διαρκεί 12 εβδομάδες και περιλαμβάνει 6-8 εταιρείες. Φέτος, λόγω Covid-19 οι συμμετέχουσες εταιρείες δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες, αρκούμενοι στη διαδικτυακή εμπειρία.

Οι εταιρείες που επιλέγονται να συμμετέχουν στους κύκλους του Leap – όπως και η αθηναϊκή Woof Together- με την είσοδο τους κιόλας έχουν εξασφαλίσει μια χρηματοδότηση που φθάνει τα 200 χιλιάδες δολάρια. Βεβαίως, η συμμετοχή στο πρόγραμμα της επιχειρηματικής επιτάχυνσης «ανοίγει» και νέες πόρτες και λειτουργεί ως ένα καλό διαβατήριο για την είσοδο στα ενδότερα της διεθνούς αγοράς φροντίδας κατοικίδιων.

Κράτησα για το κλείσιμο δύο λόγια για την κοινωνική προσφορά της Έλενας. Η Έλενα Δέδε, πέραν όλων των άλλων, είναι και η ιδρυτής της ΜΚΟ Dogs’ Voice, που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει το έργο 112 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων. Στη καμπάνια της Dogs’ Voice στο διαδίκτυο μπορείτε να απολαύσετε τον Τάσο που όπως καταλαβαίνετε πρωταγωνιστεί!

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024