Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bill Gates : Ποιες είναι οι δύο καταστροφές που απειλούν άμεσα την ανθρωπότητα

Bill Gates : Ποιες είναι οι δύο καταστροφές που απειλούν άμεσα την ανθρωπότητα

Για δύο ακόμη μεγάλες καταστροφές που θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρο τον κόσμο προειδοποίησε ο αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates

Για δύο ακόμη μεγάλες καταστροφές που θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρο τον κόσμο προειδοποίησε ο αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή με τον Derek Muller, στο κανάλι του YouTube «Veritasium», και αφού δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά για την «προφητεία» του το 2015, η οποία έμελλε να βγει αληθινή, τόνισε ότι δύο είναι οι μεγαλύτερες απειλές σε εύθετο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή, ενώ η δεύτερη -όπως είπε- είναι μια απειλή για την οποία οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν ή φοβούνται να μιλούν. Πρόκειται για την βιο-τρομοκρατία.

Μιλώντας γι’ αυτή, ο Gates είπε ότι ένα άτομο μπορεί πλέον εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει έναν αριθμό θανάτων μεγαλύτερο από της τρέχουσας πανδημίας. Και δεδομένου ότι είναι ανθρωπογενές, θα έχει την πιθανότητα να συμβαίνει κάθε χρόνο.

Η Covid-19

Σχετικά με την κρίση της Covid-19, είπε ότι «δεν υπάρχει καλή αίσθηση» με κάτι τέτοιο.

«Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», είπε ο Γκέιτς.

Δείτε το απόσπασμα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024