Νίκη του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Λάρισα (89-61)
Οι Ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 89-61 την Λάρισα, σε φιλικό που έγινε στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Monday Nights Against Covid-19.
Με τους Χαραλαμπόπουλο, Κολοβερό και Χριστίδη να πιάνουν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι της Λάρισας με 89-61. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τη θεσσαλική ομάδα στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του «Monday Night Game Against Covid-19» και έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της πανδημίας, με τους νέους να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μείνει ικανοποιημένος από την εικόνα τους στον αποψινό αγώνα.
Συγκεκριμένα, ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 14 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν ο Χρηστίδης με 13 και ο Κολοβέρος με 11.Από τους ηττημένους από 9 πόντους είχαν οι Παπαδάκης και Καμάρας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Σλούκα, τους οποίους ξεκούρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ εκτός έμειναν επίσης οι τραυματίες Βεζένκοφ και Παπανικολάου.
Από την πλευρά της Λάρισας δεν αγωνίστηκαν οι Μπράντον Ρας, Τζέρι Σμιθ και Κεν Μπράουν, οι οποίοι ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στα μισά του δεκαλέπτου προηγήθηκε με 9-2. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αντέδρασαν και με buzzer beater τρίποντο του Καμάρα έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 19-17.
Ο ίδιος παίκτης μάλιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, πέτυχε νέο τρίποντο για το 22-19. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός, όμως, αφυπνίστηκε και άρχισε να ανεβάζει στροφές. Η ομάδα του Γιώργο Μπαρτζώκα πέρασε μπροστά με επιμέρους 22-11 ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και προηγήθηκε με 40-33, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου έτρεξε νέο σερί 8-0 και έκλεισε το πρώτο μέρος στο +15 (48-33).
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Λάρισα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +18 (70-52). Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του και έφτασε στο +28 (81-53), με το τελικό 89-61 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ειδικά από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκαν οι Αμερικανοί της Λάρισας.
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 48-33, 70-52, 89-61
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Νικολαΐδης 6, Λαρεντζάκης 7 (1), Μάρτιν 6, Ζαν Σαρλ 9 (1), ΜακΚίσικ 9 (1), Χάρισον 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαραλαμπόπουλος 14 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κολοβέρος 11 (1), Σκουλίδας (3 ασίστ), Τζένκινς 2, Έλις 8 (4/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Χρηστίδης 13 (3/3 δίποντα, 6/8 βολές).
ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Γουόσπαν 7, Μούρτος 9 (1), Σπυρόπουλος 8 (1), Παπαδάκης 9 (0/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 5 λάθη), Γκόρντον 7 (6 ριμπάουντ), Μόσιαλος, Κώττας 5, Καμάρας 9 (3/6 τρίποντα), Τσιούλκας, Καμπερίδης 7 (1).
- Τα δεδομένα για τις θέσεις 5-8 στη Super League: Ο Άρης και το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής περιόδου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Καλαμάτα: Η αποθέωση για την άνοδο στη Super League άρχισε από τα… Μεγάρα! (vid+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442