Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης : Μπαλώματα τα κυβερνητικά μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Χαρίτσης : Μπαλώματα τα κυβερνητικά μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

«Τα μέτρα ‘μπαλώματα’ της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επιβίωσης επιχειρήσεων και εργαζόμενων» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Τα μέτρα ‘μπαλώματα’ της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επιβίωσης επιχειρήσεων και εργαζόμενων» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Δεν στηρίζει την πραγματική οικονομία

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγογια μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ψυχολογική πίεση σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την παροχή ουσιαστικής στήριξης προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα ακόμη και κατά το ιστορικά ισχυρό τρίμηνο να έχουμε το 2020 μόλις 2% ανάπτυξη σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, όταν η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία είχαν έως και 18%».

Πρόσθεσε επίσης ότι  «όσο δεν υπάρχει στήριξη προς την πραγματική οικονομία, θα υπάρχει καθίζηση των δημόσιων εσόδων, ενώ το κόστος της ανάκαμψης αυξάνεται εκθετικά».

Ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στο «Θέμα 104.6 fm» και σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δυστυχώς η επανάληψη και εξειδίκευση υφιστάμενων μέτρων που κινούνται στη σφαίρα του αυτονοήτου συνιστούν «μπαλώματα» και δεν αντιμετωπίζουν την κρίση» και συνέχισε «οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων καταδεικνύουν καθημερινά την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των μέτρων τα οποία τους οδηγούν σε συσσώρευση νέων υποχρεώσεων».

Αναθεώρηση του προϋπολογισμού

«Η ίδια η κυβέρνηση αναγκάζεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού, ομολογώντας ότι τα 7,5 δισ. που έχει προβλέψει για μέτρα στήριξης το 2021 θα εξαντληθούν εντός του 1ου τριμήνου» επισήμανε ο βουλευτής.

«Η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει την ελληνική οικονομία ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ύφεση» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «και να διαμορφώσει συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε με το πέρας της κρίσης να μην επιστρέψουμε στους κανόνες δημοσιονομικού περιορισμού και στις πολιτικές λιτότητας, αλλά να προχωρήσει η υλοποίηση επεκτατικών πολιτικών που θα ‘πυροδοτήσουν’ την οικονομία».

Παραγωγικός μετασχηματισμός

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑσυνδέει τις ανάγκες που γεννά η κρίση σήμερα, με τον παραγωγικό μετασχηματισμό που θα έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία αύριο, με τρόπο δίκαιο,βιώσιμοκαι χωρίς αποκλεισμούς» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Την στιγμή που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας έχουν υποστεί μία άνευ προηγουμένου οικονομική και ψυχολογική πίεση καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, βλέπουν τον πρωθυπουργό να είναι ο πρώτος που παραβιάζει τους περιορισμούς που ο ίδιος θέτει» ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και συνέχισε επισημαίνοντας: «αντί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, η κυβέρνηση κινείται με αλαζονεία και επιτίθεται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024