Την στήριξη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία με την παροχή υγειονομικού υλικού, επιβεβαίωσε η κίνηση που έγινε από την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, είχε επισκεφτεί δύο φορές την μειονότητα στη Δερβιτσάνη, την Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες.

Ο Υφυπουργός δώρισε υγειονομικό υλικό ώστε να ενισχύσει τους κατοίκους στην  προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κοροναϊού. Πιο αναλυτικά, δια μέσω του Γενικού Προξενείου μας στο Αργυρόκαστρο η κοινότητα Δερβιτσάνης παρέλαβε στολές προστασίας, θερμόμετρα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και παλμικό οξύμετρο για το τοπικό ιατρικό κέντρο.

Η κίνηση αυτή γνωστοποιήθηκε έπειτα από ευχαριστήρια ανακοίνωση της κοινότητας ως ένδειξη ανταπόκρισης στην κίνηση του Υφυπουργού.

Κι όπως λένε στο Μαξίμου, υπάρχουν ρητές οδηγίες τόσο από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη όσο και από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια να είναι συνεχής η παρουσία του στην ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία όντας έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο