Μπεκατώρου : Στο αρχείο οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής
Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά στις προσωπικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου
Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά στις προσωπικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρέμβει με την άσκηση ποινικής δίωξης.
Ωστόσο, η Σοφία Μπεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της είχε κατονομάσει ακόμα τρεις αθλήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.
Οι δύο εξ’ αυτών δεν κατέθεσαν λόγω και του χρόνου που είχε μεσολαβήσει, αλλά η εισαγγελική έρευνα είχε ουσιαστικά αποτελέσματα για την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που ενόρκως κατέθεσε για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών.
Το αδίκημα αυτό δεν είναι παραγεγραμμένο και μετά την ποινική δίωξη στον προπονητή, ακολούθησε η απολογία και η προφυλάκιση του.
Μάλιστα, στην κατάθεση του ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.
Ετσι, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442