Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η ανακοίνωση του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας μετά τις δεκάδες κρούσματα

Κοροναϊός : Η ανακοίνωση του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας μετά τις δεκάδες κρούσματα

Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός των δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, με το Ίδρυμα να δίνει την πρώτη απάντηση για όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες

Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός των δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, με το Ίδρυμα να δίνει την πρώτη απάντηση για όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «όλα τα παιδιά του Π.Ε.Ν. είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους, ασυμπτωματικά και σε εξαιρετική διάθεση. Και οι θετικές στον κοροναϊό εργαζόμενες του Ιδρύματός μας είναι στην πλειοψηφία τους με ελαφρά συμπτώματα και αναρρώνουν στις οικίες τους».

Μάλιστα, ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ και τα ΜΜΕ για την προσέγγιση του θέματος και -αφού επισημαίνει πως προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας όλων των παιδιών, των εργαζομένων και των παιδιών και γονέων του Παιδικού Σταθμού- διαβεβαιώνει πως θα δώσει στοιχεία μόλις «κοπάσει» το πρόβλημα.

Το χρονικό

Σημειώνεται πως το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου και ήταν μια εργαζόμενη. Αμέσως πραγματοποιήθηκαν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι και επτά παιδιά διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Κατά την πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας έτσι στα 32.

Στη δεύτερη ιχνηλάτηση έφτασαν στα 65.

Την περασμένη Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Η ανακοίνωση του Νηπιοτροφείου

Στις 29.01.2021 ο κοροναϊός έκανε την εμφάνισή του στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Από τότε και μέχρι σήμερα, μια αλληλουχία γεγονότων ακολούθησε, που είχε να κάνει με μοριακούς ελέγχους, παρακολούθηση τυχόν συμπτωμάτων, ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και λήψη οδηγιών τις οποίες πιστά ακολουθήσαμε.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα παιδιά του Π.Ε.Ν., συμπεριλαμβανομένων των θετικών στον κοροναϊό, είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους, ασυμπτωματικά και σε εξαιρετική διάθεση. Και οι θετικές στον κοροναϊό εργαζόμενες του Ιδρύματός μας είναι στην πλειοψηφία τους με ελαφρά συμπτώματα και αναρρώνουν στις οικίες τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ που είναι δίπλα μας και χέρι-χέρι προχωρήσαμε και συνεχίζουμε να προχωράμε προς την επίλυση του προβλήματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του Π.Ε.Ν. και όλους τους πολίτες της Καλλιθέας για το ενδιαφέρον τους και τη συμπαράστασή τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το ενδιαφέρον τους, την προσέγγισή τους στο θέμα και την βαθιά ανθρώπινη αντιμετώπισή του. Λυπούμαστε γιατί η έλλειψη ασφαλών και σαφών στοιχείων – σε αυτή τη φάση – καθώς και η εξαντλητική προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε, με μειωμένο προσωπικό, στις σημερινές απαιτήσεις, δεν μας επιτρέπει να βγούμε στη δημοσιότητα, ούτε και να δώσουμε στοιχεία (τα οποία εξάλλου δεν είναι πλήρως αξιολογημένα από τον ΕΟΔΥ).

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα το κάνουμε ευθύς ως «κοπάσει» το πρόβλημα, δηλαδή μόλις νιώσουμε ότι έχουμε απομακρύνει τον κίνδυνο κι ότι είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς.

Προτεραιότητα μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας όλων των παιδιών, των εργαζομένων και των παιδιών και γονέων του Παιδικού μας Σταθμού. Από όλη αυτή την περιπέτεια, θα βγούμε – παιδιά, εργαζόμενοι, γονείς – πιο δυνατοί, θωρακισμένοι απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό που διείσδυσε στο χώρο μας, όπως και στην ελληνική κοινωνία. Έναν εχθρό που δεν αφήνει τα παιδιά μας να παίξουν στην Παιδική Χαρά, εμάς να βγούμε σε μια πλατεία, τους ηλικιωμένους γονείς μας να μας επισκεφθούν».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024