Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Blackout στην Αττική - Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον υποσταθμό - Συνεχείς εκρήξεις

Blackout στην Αττική – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον υποσταθμό – Συνεχείς εκρήξεις

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου Ασπροπύργου γίνονται συνεχείς εκρήξεις.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι αρετές περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά και της Περιφέρειας.

Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου Ασπροπύργου γίνονται συνεχείς εκρήξεις.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μεταβαίνουν αυτήν την ώρα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα μεγάλες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ο ΔΕΔΗΕ κατάφερε να κόψει το ρεύμα μέσα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης και εντός μιας ώρας όπως εκτιμά η Πυροσβεστική αναμένεται να έχει σβήσει και η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, διακοπή της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκε σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Πέραμα, Ελευσίνα, Μοσχάτο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Άγιο Δημήτριο, Δάφνη, Εξάρχεια, Μέγαρα, Σαλαμίνα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ήδη σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών προαστίων έχει αποκατασταθεί.

Επίσης, χωρίς ρεύμα έμειναν, Κόρινθος, Αργολίδα, Καλαμάτα, Αργος, ενώ διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε Αίγινα και Σπέτσες.

Σε αρκετές περιοχές η διακοπή ρεύματος κράτησε περίπου μισή ώρα και σταδιακά το ρεύμα έχει ήδη επανέλθει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024