
Το μεγαλύτερο παράσημο σε ένα 97χρονο ευεργέτη
Ο κ. Τσούνης, ο οποίος δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, αφήνει συγκεκριμένα 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα της χώρας μας και 60 αποβατικά σκάφη
Αυτή η απίστευτη κίνηση πατριωτισμού που έκανε 97χρονος εφοπλιστής, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιάκωβος Τσούνης, να αφήσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν άφησε ασυγκίνητη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Πρόκειται να τον παρασημοφορήσει, με το ανώτατο παράσημο, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, στις 16 Φεβρουαρίου, τιμώντας έτσι τον βετεράνο πολεμιστή.
Τις προάλλες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος του απένειμε ξίφος υποστρατήγου επί τιμή.
Ο κ. Τσούνης, ο οποίος δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, αφήνει συγκεκριμένα 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα της χώρας μας και 60 αποβατικά σκάφη.
Με ανακαινίσεις κλινικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις ένοπλες δυνάμεις, ανέγερση εκκλησιών και μουσείων και η διάθεση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στο στράτευμα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που καθιστούν τον Ιάκωβο Τσούνη έναν σύγχρονο εθνικό ευεργέτη.
Πηγή: Βηματοδότης
- Το ξέσπασμα της μητέρας του Τσιτσιπά: «Η Μπαντόσα ήταν βάρος για τον Στέφανο»
- Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η δολοφονία του άνδρα – Έδεσαν τούβλα στη σορό και την πέταξαν στον Λουδία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [10.05 – 16.05.2026]
- Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη
- Έμμεση παραδοχή ενοχής από τον Γρηγόρη Δημητριάδη και αποκάλυψη του οικοσυστήματος διαπλοκής της κυβέρνησης σε ένα δισέλιδο
- Ολυμπιακός: Ο κόσμος ετοιμάζει φανταστικό κορεό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ



