Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοτοπούλου : Απαιτείται αναθεώρηση της στρατηγικής στον τουρισμό

Νοτοπούλου : Απαιτείται αναθεώρηση της στρατηγικής στον τουρισμό

Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας, η ασφαλής επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας και αναμόρφωση της «εθνικής στρατηγικής» για τον τουρισμό την επόμενη μέρα της πανδημίας, είναι οι τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόνισε η Κ. Νοτοπούλου

Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας, η ασφαλής επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας και αναμόρφωση της «εθνικής στρατηγικής» για τον τουρισμό την επόμενη μέρα της πανδημίας, είναι οι τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στο 4ο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλονίκης.

Συγκριτικό πλεονέκτημα

Η κ. Νοτοπούλου μίλησε για την ανάγκη μιας «ριζικής αναθεώρησης της τουριστικής στρατηγικής», με τρεις άξονες, «τουριστική διακυβέρνηση, τουριστική πολιτική και τουριστική εκπαίδευση».

Υπογράμμισε, ότι στόχος πρέπει να είναι «να μεταβούμε από ένα μαζικό, αδιαφοροποίητο, μονοθεματικό, χαμηλής απόδοσης» τουρισμό, σε «έναν ποιοτικό, διαφοροποιημένο, αποδοτικότερο τουρισμό» με μια διάχυση των ωφελημάτων του «σε όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας», έναν «βιώσιμο τουρισμό», με «αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας».

Η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση είναι ανάγκη να βγουν αλώβητοι από την πανδημία τουριστικές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι και συνέχισε: «Ο τουρισμός είναι οι άνθρωποι του, σε αυτούς οφείλουμε τη δύναμη του ελληνικού τουρισμού, το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Η κυβέρνηση, όμως, φαίνεται να μην συγκινείται και να μην τους ακούει».

Σημείωσε, ότι οι απώλειες εισοδημάτων «είναι απώλειες σε σχέδιο για την ανάκαμψη της επόμενης ημέρας» και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλουμε είναι μια ασφαλή και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος των συνόρων, θέλουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό τουρισμό»

Πυροτέχνημα

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία και ευχήθηκε «ολόψυχα και πρώτη φορά δημόσια, καλή επιτυχία» στην υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, αλλά εξέφρασε διαφωνίες για σημεία της τοποθέτηση της στο ίδιο συνέδριο, λέγοντας: «Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου τουρισμού φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους, στην τουριστική βιομηχανία της χώρας».

Επίσης, η κ. Νοτοπούλου χαρακτήρισε, «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» την πρόταση για το ψηφιακό «πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας, ότι από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει λύση, ενώ υπογράμμισε την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη «μια ενιαία ευρωπαϊκή διαχείριση» με «μια προοπτική υλοποίησης σε τρίτες χώρες», με ενιαίο πρωτόκολλο, επικαιροποίηση των σημάτων ιχνηλάτησης και εκτεταμένη χρήση των διαγνωστικών τεστ.

«Ο τουρισμός είναι θέμα εμπιστοσύνης και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην ανάκτηση της» είπε η κ. Νοτοπούλου.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024