Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cardi B - Up : Η νέα μουσική της σύνθεση που σίγουρα θα «σπάσει» τα ρεκόρ των charts

Cardi B – Up : Η νέα μουσική της σύνθεση που σίγουρα θα «σπάσει» τα ρεκόρ των charts

Είναι η ισχυρότερα πιστοποιημένη γυναίκα ράπερ όλων των εποχών στην κατάταξη των κορυφαίων καλλιτεχνών της RIAA (Digital Singles), εμφανίζεται επίσης μεταξύ των δέκα γυναικών με την υψηλότερη πιστοποίηση και έχει δύο κορυφαία πιστοποιημένα τραγούδια

H Belcalis Marlenis Almánzar ή αλλιώς γνωστή ως Cardi B (11 Οκτωβρίου, 1992), έγινε γνωστή μέσα από τις ραπ επιτυχίες της των τελευταίων ετών.

Η εξέλιξή της σε βασίλισσα της ραπ

Ο τόπος εξέλιξής της, δηλαδή το Bronx της Νέας Υόρκης, της έδωσε όλη την κύρια έμπνευση και κουλτούρα για να μπορέσει να δημιουργήσει επιτυχημένα ραπ τραγούδια.

Έπειτα από το άλμπουμ-ντεμπούτο «Invasion of Privacy» που κυκλοφόρησε το 2018 και βγήκε πρώτο στο Billboard 200, έσπασε διάφορα άλλα ρεκόρ και πιστοποιήθηκε ως τριπλά πλατινένιο.

Έδωσε βέβαια και τον τίτλο της top γυναίκας ράπερ της δεκαετίας. Κέρδισε το βραβείο Grammy για το Best Rap Album, καθιστώντας την Cardi B τη μόνη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο ως σόλο καλλιτέχνιδα, καθώς και την πρώτη γυναίκα ραπ καλλιτέχνιδα σε 15 χρόνια που προτάθηκε για το άλμπουμ της χρονιάς.

Σύμφωνα με το en.wikipedia, έκανε δύο «νούμερο ένα» single στο Billboard Hot 100. «Bodak Yellow»,που την έκανε τη δεύτερη γυναίκα ράπερ στην κορυφή του chart με σόλο παραγωγή – μετά τη Lauryn Hill το 1998 – και «I Like It», που την έκανε την πρώτη γυναίκα ράπερ που κέρδισε πολλούς τίτλους για νούμερο ένα τραγούδια.

Η συνεργασία της στο Maroon 5 «Girls Like You» την έκανε η μόνη γυναίκα ράπερ που κατέκτησε το Hot 100 τρεις φορές. Το «WAP», το πρώτο single του δεύτερου άλμπουμ της, επέκτεινε το ρεκόρ της ως γυναίκα ράπερ με τα περισσότερα Hot 100 νούμερο ένα και την έκανε τη μόνη γυναίκα ράπερ που πέτυχε singles στην κορυφή των charts σε δύο δεκαετίες (2010 και 2020).

Αναγνωρισμένη από τη Forbes ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες ράπερ όλων των εποχών, η Cardi B είναι γνωστή για την επιθετική ροή και τους ειλικρινείς στίχους της, οι οποίοι έχουν λάβει ευρεία κάλυψη από τα social media.

Οι λόγοι που ανεδείχθη ως η πιο επιτυχημένη ράπερ

Είναι η ισχυρότερα πιστοποιημένη γυναίκα ράπερ όλων των εποχών στην κατάταξη των κορυφαίων καλλιτεχνών της RIAA (Digital Singles), εμφανίζεται επίσης μεταξύ των δέκα γυναικών με την υψηλότερη πιστοποίηση και έχει δύο κορυφαία πιστοποιημένα τραγούδια.

Είναι η μόνη γυναίκα ράπερ με πολλαπλά δισεκατομμύρια streamers στο Spotify και έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα στην κορυφή του πρώτου Billboard Global 200.

Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν ένα βραβείο Grammy, οκτώ Billboard Music Awards, πέντε Guinness World Records, πέντε American Music Awards, έντεκα BET Hip Hop Awards και δύο βραβεία ASCAP Songwriter of the Year. Το περιοδικό Time 2018 την περιέλαβε στην ετήσια λίστα των 100 ανθρώπων που επηρέασαν τον κόσμο και το 2020, το Billboard την τίμησε ως Γυναίκα της Χρονιάς.

Cardi B – Up

Είναι το νέο της κομμάτι που ήδη έχει αρκετά εκατομμύρια views μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Το τραγούδι σε συνδυασμό με το βίντεοκλιπ, αναμένεται να συζητηθούν αρκετά, καθώς περιέχει σκηνές παρόμοιες με το WAP, το οποίο προκάλεσε επίσης πολλά σχόλια.

Ωστόσο η Cardi B, είναι η αιτία που άνοιξε όλη η συζήτηση και ο διάλογος σχετικά με τις γυναίκες στον χώρο της ραπ μουσικής σκηνής, με το ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα και πρέπει όποτε το νιώθουν να αναδεικνύουν τη σεξουαλικότητά τους, χωρίς να κρίνονται σεξιστικά και μισογυνίστικα.

Διότι ως γνωστόν, επί δεκαετίες ακούγαμε άντρες της ραπ σκηνής να μιλάνε για τις «γκόμενες με τις οποίες έκαναν σεξ», όμως για αυτούς δεν είπε ποτέ κανείς πόσο «προκλητικοί» ήταν.

Βίντεο

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024