Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις - Ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα

Συρία : Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις – Ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα

Στο στόχαστρο της ισραηλινής αεροπορίας βρέθηκαν θέσεις στην Κουνέιτρα της Συρίας. Ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας.

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν επίθεση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εναντίον τομέα στο νότιο τμήμα της χώρας αργά το βράδυ χθες Τετάρτη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Θέσεις στην Κουνέιτρα

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το πρακτορείο ειδήσεων SANA, που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις, στο στόχαστρο βρέθηκαν θέσεις στην Κουνέιτρα. Κατά το SANA, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, μόνο ζημιές.

Κάτοικοι της Δαμασκού είπαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, έκανε επίσης λόγο για ισραηλινή επίθεση με στόχο θέση των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας και ιρανών παραστρατιωτικών.

Ο στρατός του Ισραήλ, ο οποίος σπανίως επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις του στη Συρία, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Εκατοντάδες επιδρομές

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικά πλήγματα στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως δυνάμεις του Ιράν, της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και της Δαμασκού.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 380.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους αφότου ξέσπασε την άνοιξη του 2011, με έναυσμα την καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024