Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Φαίνεται να ελέγχει το νέο κύμα της πανδημίας

Κίνα : Φαίνεται να ελέγχει το νέο κύμα της πανδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα για το τελευταίο 24ωρο είναι ο χαμηλότερος από τη 2η Ιανουαρίου, στοιχείο που δείχνει πως καταλαγιάζει το νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 30 την προηγουμένη.

Ο χαμηλότερος αριθμός

Η εξέλιξη προστίθεται στις ενδείξεις ότι το κύμα μολύνσεων που καταγραφόταν το τελευταίο διάστημα καταλαγιάζει ενόψει της εορταστικής περιόδου του σεληνιακού νέου έτους.

Ο αριθμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο χαμηλότερος από τη 2η Ιανουαρίου, όταν επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα.

Τα 15 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, εκ των οποίων 8 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν και 6 στη γειτονική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Η επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο και θεωρείτο εστία του ξεσπάσματος των τελευταίων εβδομάδων, του σοβαρότερου από τον Μάρτιο του 2020, εντόπισε ένα κρούσμα.

Αποθαρρύνουν τα ταξίδια

Οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση συνεχίζουν να αποθαρρύνουν τα ταξίδια ενόψει της εορταστικής περιόδου (από την 11η τρέχοντος φέτος).

Ο αριθμός των πολιτών που θα ταξιδέψουν φέτος στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αναμένεται να είναι μειωμένος κατά πολύ.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν – το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα – μειώθηκε σε 12, από 15 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.516 ασθενείς με την COVID-19 (–66 από την προηγουμένη), ανάμεσά τους 66 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–6).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κοροναϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.619 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024