Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης : Μέσα στο δεκαπενθήμερο έτοιμη η πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού

Βορίδης : Μέσα στο δεκαπενθήμερο έτοιμη η πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού

Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και ταυτόχρονα θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων 15 ημερών, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μέσω της πλατφόρμας οι απόδημοι θα δηλώσουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους και συγκεκριμένα στα εκλογικά κέντρα που θα συγκροτηθούν στις περιοχές με πάνω από 50 ψηφοφόρους. Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και ταυτόχρονα θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στο Κόντρα Channel, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εγγεγραμμένοι στους νέους εκλογικούς καταλόγους της χώρας μας θα απεμπολούν το δικαίωμα να ψηφίσουν στη χώρα του εξωτερικού στην οποία κατοικούν. Επιπλέον, ο κ. Βορίδης γνωστοποίησε ότι προετοιμάζεται και η ενημερωτική εκστρατεία μέσω της οποίας θα επικοινωνηθεί η εκλογική διαδικασία.

Σχετικά με την αναφορά του σε άλλη συνέντευξή του νωρίτερα, σχετικά με τη δημιουργία ενός συστήματος επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβάλλουν εαυτόν στην εργασία τους, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι η άποψή του είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα ανάλογο σύστημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι αρκετά ώριμο για να συζητηθεί περαιτέρω στην παρούσα φάση και σε κάθε περίπτωση το υπουργείο δεν είναι έτοιμο να επεξεργαστεί ένα τέτοιο σχέδιο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024