Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θήβα : Θρήνος για τη 16χρονη που «έφυγε» από κοροναϊό - «Ήμουν αρνητής, στέρεψαν τα δάκρυα», λέει ο αδερφός της

Θήβα : Θρήνος για τη 16χρονη που «έφυγε» από κοροναϊό – «Ήμουν αρνητής, στέρεψαν τα δάκρυα», λέει ο αδερφός της

Η 16χρονη είναι το πρώτο ανήλικο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Μούδιασμα και σοκ, στο  πανελλήνιο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός 16χρονου κοριτσιού στη Θήβα από κοροναϊό και μάλιστα λίγες ώρες από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, κι ενώ η μητέρα της είναι διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό έχοντας, επίσης διαγνωστεί με τον φονικό ιό.

«Στέρεψαν τα δάκρυα»

Για τον θάνατο του κοριτσιού, μίλησε ο αδερφός της, ο οποίος δήλωσε πως αρχικά και ο ίδιος ήταν αρνητής της πανδημίας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στέρεψαν τα δάκρυά μου».

Ο 21χρονος μίλησε στον Alpha για τον θάνατο της αδερφής του, βαθιά συγκινημένος, δηλώνοντας: «Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει, έχω και τη μητέρα μου εκεί. Έχασα την αδερφούλα μου, ό,τι και να μου πουν δεν θα μου απαλύνουν τον πόνο».

Αναφορικά με το πώς κατέληξε η 15χρονη, ο αδερφός της ανέφερε ότι το κορίτσι εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας, οι γιατροί τής έδωσαν κάποια φάρμακα και ξαφνικά σήμερα το πρωί ενημέρωσαν τον πατέρα του ότι η κοπέλα κατέληξε. «Της έβαλαν διάφορα φάρμακα, δεν ξέρω τι να πω και σήμερα το πρωί είπαν στον πατέρα μου ότι χάθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκκληση στους αρνητές της πανδημίας

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους αρνητές του κοροναϊού να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα.

«Όσοι είσαι εναντίον της πανδημίας να το σκεφτούν πολύ καλά… Μιλάει ένας πονεμένος αδερφός που έχασε την αδερφή του», τόνισε.

«Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι ο κοροναϊός «ζει ανάμεσά μας, είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει».

Εξηγώντας περαιτέρω τι συνέβη με την αδερφή του, ανέφερε ότι και οι γονείς του και η αδερφή του βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Ο πατέρας του είναι ασυμπτωματικός και τους έδωσαν οδηγίες την περασμένη Παρασκευή να μείνουν στο σπίτι. Τη Δευτέρα τους έδωσαν, όπως είπε, εντολή να πάνε στο νοσοκομείο για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Για τη μητέρα του που είναι διασωληνωμένη και έχει υποκείμενα νοσήματα ανέφερε ότι έχει διαβήτη και αδυναμία στους πνεύμονες.

Με σκληρά λόγια μίλησε για τον παιδίατρο που εξέτασε την αδερφή του: «Ο παιδίατρος να βρει τρύπα να κρυφτεί, είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φάρμακα για φαρυγγίτιδα με θετικό τεστ κοροναϊού», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο κορίτσι έπαθε ανακοπή και είχε 2 με 3 υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας και το πρώτο ανήλικο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κοροναϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου και προστίθεται:

«Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

Τι λέει ο δήμαρχος της Θήβας στο MEGA

Έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απηύθυνε η δημοτική αρχή.

Για το θλιβερό γεγονός μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA ο δήμαρχος της Θήβας, Γιώργος Αναστασίου. «Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι, είναι ένα τραγικό συμβάν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το κοριτσάκι είχε διαγνωστεί με κοροναϊό την προηγούμενη εβδομάδα, και βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι της.

«Δυστυχώς ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο δήμαρχος.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024